x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Invenția românească pe care nimeni nu o vrea, deși a fost premiată la Salonul de la Geneva!

Invenția românească pe care nimeni nu o vrea, deși a fost premiată la Salonul de la Geneva!

de Dragoş Tănase    |    01 Mai 2015   •   18:32
Invenția românească pe care nimeni nu o vrea, deși a fost premiată la Salonul de la Geneva!
Sursa foto: Captură video

Un bărbat din Timișoara a inventat un dispozitiv inedit care ar putea salva mii de vieţi, în cazul unui cutremur. De altfel, invenția sa a și fost premiată cu medalia de aur la Salonul de Invenții de la Geneva, Elveția.

Aparatul opreşte alimentarea cu gaze în mod automat în cazul unui cutremur cu o magnitudine de peste 5 pe Richter, potrivit romaniatv.net.

Dispozitivul inventat de Remi Rădulescu opreşte gazele în mod automat, chiar dacă se opreşte curentul electric. Aparatul poate fi montat pe o conducta de gaze, într-un loc special, la intrarea în oraşe, sau în cartiere mai mari. Invenţia a făcut furori la cel mai recent Salon de Invenţii desfăşurat zilele trecute la Geneva.

"Am avut juriu, am avut foarte mulţi vizitatori, oamenii sunt sensibili când vine vorba de o idee care să vină să le salveze vieţile, eu am participat la clasa F, securitate, salvare, alarmă. Este pentru a şasea oară când m-am prezentat la Salonul de Invenţii de la Geneva, unde am obţinut 5 medalii de aur, 2 de argint şi 8 premii speciale de la diverse state", a declarat inventatorul.

Din păcate, el recunoaşte că nicio companie de gaze românească nu a fost atrasă de mecanismul creat.

Anul acesta, echipa României a luat mai multe medalii de aur şi argint, pentru diverse invenţii, potrivit antena3.ro.

Au participat 26 de concurenți din țara noastră, cu invenții precum dispozitivul care recunoaşte feţele spărgătorilor chiar dacă aceştia poartă cagule şi echipamentul care permite alimentarea selectivă cu lichid de parbriz a unui autovehicul.

×