x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator INVENTIKA 2008 A AJUNS LA FINAL - Propuneri pentru Premiul "Dan Voiculescu"

INVENTIKA 2008 A AJUNS LA FINAL - Propuneri pentru Premiul "Dan Voiculescu"

11 Oct 2008   •   00:00
INVENTIKA 2008 A AJUNS LA FINAL - Propuneri pentru Premiul "Dan Voiculescu"

Cercetătorii şi inventatorii români sunt candidaţi la cel mai mare premiu privat acordat în istoria recentă a României, "Premiul Dan Voiculescu".



Cercetătorii şi inventatorii români sunt candidaţi la cel mai mare premiu privat acordat în istoria recentă a României, "Premiul Dan Voiculescu".

Astăzi se încheie cea de-a XII-a ediţie a Salonului Internaţional de In­ven­ţii, Cercetare Ştiinţifică şi Teh­nologii Noi INVENTIKA 2008. La acest eveniment a participat şi Fundaţia Dan Voi­cu­lescu pentru Dezvol­tarea României, care a prezentat principalele proiecte pe care le organi­zea­ză în vederea susţinerii valorilor emble­ma­­tice în domeniul ştiinţific, al cercetării şi al tehnologiei. Cei interesaţi pot desco­pe­ri azi, la standul din pavilionul 15 al Ro­mex­po, câ­te­va invenţii ale lui Justin Capră, primul laureat al Premiului Dan Voiculescu, dar şi proiectul elevilor câştigători ai marelui premiu al concursului organizat de NASA "Space Settlement Design Contest". Cei şase tineri au fost recompensaţi în iunie 2008 de Fundaţia Dan Voi­cu­lescu cu fondurile necesare deplasării în SUA, care le-a permis să intre în posesia premiului.

VALOARE

Printre proiectele pe care fundaţia le promo­vează se numară şi "Premiul Dan Voiculescu", în valoare de 300.000 lei. Premiul se acordă în fiecare an, la data de 20 mai, românului cu cea mai mare contribuţie la schimbarea în bine a României, al cărui efort a contribuit vizibil şi semnificativ la creşterea materială şi spirituală a societăţii româneşti. Cei care doresc să propună o personalitate pentru premiu o pot face până la 1 ia­nuarie 2009. Propunerile se trimit pe adresa Aca­demiei Ro­mâ­ne, Institutul Naţional de Cercetări Economice, Calea 13 Septembrie nr. 13, Sector 5, Bucureşti, sau pe adresa electronică propuneri@ince.ro, cu menţiunea "Pentru Pre­miul Dan Voiculescu". Res­ponsabilă pentru de­sem­narea câştigătorului este Academia Română.
Anca Andreea Popa
Corespondent Jurnalul Naţional

×
Subiecte în articol: observator dan