x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Investiţie Primăria Capitalei: Spitale mai dotate, mai curate

Investiţie Primăria Capitalei: Spitale mai dotate, mai curate

de Monica Andrei Capatos    |    29 Sep 2009   •   00:00

Primăria Capitalei va începe în 2010 construcţia unei instituţii medicale nouă în curtea actualului Spital Colentina, investiţie de aproape 40 de milioane de euro, în care va fi cuprinsă şi dotarea acestuia. Noul spital va avea şapte etaje, secţii de cardiologie şi neorologie intervenţională, clinică de chirurgie, medicală de ortopedie şi neurologie.

Ieri, primarul general, Sorin Oprescu, a vizitat alte două spitale din cele 18 preluate în administrare. "Am vrut să văd că banii pe care i-am dat pentru reabilitare sunt folosiţi. Şi am văzut. Peste tot în spitale sunt colegi de-ai mei. Nu vin să îi controlez", a declarat Oprescu. În curtea Spitalului Colentina vor începe lucrările de reabilitare a Institutului de cercetare medicală, pentru acest proiect existând o finanţare europeană. Edilul Capitalei a declarat că au fost obţinute fonduri europene de 17 milioane de euro pentru consolidarea, reabilitarea şi dotarea institutului.

Lucrările vor dura doi ani, iar acesta se va numi "N.G. Lupu". Până acum, Primăria Capitalei a alocat 19 milioane de lei pentru cheltuieli şi lucrări de reabilitare la Spitalul Colentina. A doua unitate medicală vizitată a fost Spitalul Cantacuzino pentru care municipalitatea a alocat banii pentru utilităţi, pentru achiziţia de aparatură în secţiile de ATI, medicală şi chirurgie, urmând să fie echipată apoi secţia de ginecologie.

De asemenea, Centrul medical Grozăveşti, destinat îngrijirii studenţilor, chiar şi a celor care consumă droguri, va fi deschis luni, indiferent dacă Universitatea Bucureşti va semna protocolul privind organizarea şi funcţionarea unităţii

×
Subiecte în articol: observator