x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Investiţii în spitale şi ambulanţe

Investiţii în spitale şi ambulanţe

de Monica Andrei Capatos    |    29 Ian 2010   •   00:00
Investiţii în spitale şi ambulanţe
Sursa foto: Jurnalul foto/

Spitale în paragină, aparate rudimentare, medici asupra cărora pot fi ridicate multe semne de întrebare sunt doar câteva expresii care au definit timp de aproape 20 de ani sistemul sanitar, declarat a fi în colaps.



Primarul general al capitalei, Sorin Oprescu (foto), nu mai vrea să audă de aceste etichete, proiectele sale fiind axate pe îmbunătăţirea calităţii morale şi profesionale a celor care lucrează în sistemul de sănătate. El vrea să preia 41 de spitale, în prezent având în administrare doar 18, unde s-au investit 40 de milioane de euro.

"Avem în vedere în perioada următoare o mansardare la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie «Filantropia», extinderea, modernizarea şi echiparea Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială «Prof. dr Dan Theodorescu», extinderea Spitalului Colentina, prin realizarea unei secţii pentru bolnavii cardiaci şi cu accidente vasculare cerebrale, dar şi extinderea şi modernizarea Spitalului de Ortopedie «Foişor», în special pentru protezare şi recuperări locomotorii, cât şi modernizarea Spitalului de Pediatrie «Gomoiu», cu accent pe asistenţa de urgenţă şi crearea unui departament de chirurgie cardiovasculară pentru copii, inexistent în acest moment la Bucureşti", a declarat Sorin Oprescu.

Municipalitatea va avea şi puncte proprii de ambulanţă, gândite ca un sistem complementar celor deja existente. "Vrem să întărim asistenţa medicală de urgenţă prin crearea unor puncte de ambulanţă proprii. Aceste sistem nu intră în competiţie cu nimeni. Este un sistem complementar. S-a spus că asistenţa medicală de urgenţă trebuie să rămână la stat. Administraţia locală face parte din stat", a spus primarul Oprescu.

El a arătat că atunci când vor fi organizate spectacole sau activităţi culturale sau sociale de mare anvergură, ambulanţele Primăriei Capitalei vor fi primele şi vor pleca ultimele din acea zonă. Oprescu a susţinut că de ambulanţă va beneficia şi reţeaua de medicină şcolară pe care doreşte să o reactiveze. Edilul a mai arătat că va fi dezvoltată asistenţa medicală la domiciliu după modelul Fundaţiei Crucea Alb-Galbenă.

×
Subiecte în articol: observator