x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Investitori americani, interesaţi să cumpere cazinoul din Constanţa

Investitori americani, interesaţi să cumpere cazinoul din Constanţa

de Agerpres    |    26 Oct 2012   •   16:34
Investitori americani, interesaţi să cumpere cazinoul din Constanţa
Sursa foto: Gelu Stramboaia/Intact Images

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat, astăzi, că municipalitatea va vinde cazinoul de pe faleza Constanţei, o delegaţie formată din investitori americani anunţându-l că intenţionează să cumpere clădirea respectivă.

Mazăre a spus, într-o conferinţă de presă organizată pe faleza cazinoului cu prilejul demarării lucrărilor de reabilitare a acesteia, că clădirea emblematică a oraşului îi va reveni municipalităţii, după ce în urmă cu aproape doi ani a fost transferată la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi nu au fost începute reparaţiile în termenul prevăzut de Consiliul Local Municipal, precizând că administraţia locală va demara procedura de vânzare a cazinoului prin licitaţie internaţională.

"Sunt două mari pieţe pe care vrem să le accesăm. (...) Acum câteva zile, o delegaţie de americani a venit să-şi exprime intenţia de a cumpăra cazinoul.(...) Sunt două pieţe mari cărora noi vrem să ne adresăm, piaţa din Turcia, unde cazinourile sunt interzise, şi piaţa din Rusia, unde de asemenea au fost interzise cazinourile. (...) Americanii veniseră să-mi spună mie, ceea ce eu spun de mult timp, cât de bune sunt aceste două pieţe şi că vor să facă această investiţie. (...) Acest obiectiv valoros al Constanţei, nu numai că în momentul vânzării va aduce nişte bani la bugetul local, dar va şi funcţiona ca un cazinou", a declarat primarul Constanţei.

Acesta a menţionat că interesul investitorilor pentru cumpărarea cazinoului va creşte odată cu investiţiile de circa 50 de milioane de euro din fonduri europene pe care municipalitatea le demarează în această toamnă pentru reabilitarea întregii zone peninsulare a oraşului, precum şi odată cu punerea în practică a iniţiativei lui Mazăre de a crea pe litoral o zonă fiscală specială, cu tarife reduse pentru activitatea de cazinouri.

"Aici sunt două aspecte majore. Unu, toate investiţiile municipale pe care noi le facem în zona peninsulară vor creşte valoarea acestui obiectiv atât ca valoare de vânzare cât şi, ulterior, ca dorinţă de investiţie şi, doi, sunt în studiu de a reuşi să fac o zonă fiscală specială pentru cazinouri, în zona Constanţa, Mamaia şi Sulina. Am avut această discuţie cu premierul, mi-a lăsat libertatea să studiez această zonă fiscală specială pentru cazinouri, cu o singură menţiune, să nu intre în contradicţie cu reglementările europene. Asta înseamnă nişte taxe, dacă în ţară sunt de o sută de lei pentru cazinouri, aici probabil vor fi de 5 lei sau de 10 lei", a spus edilul Constanţei.

Primarul Radu Mazăre a afirmat, totodată, că o lege privind respectiva zonă fiscală specială 'va trece bineînţeles', dacă USL va fi la putere.

Prezent la startul dat de Radu Mazăre începerii lucrărilor de reabilitare a falezei din Constanţa, ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Puiu Haşotti, a declarat că odată ce municipalitatea redevine proprietarul cazinoului, 'conform legii, primăria are totală libertate de a face ceea ce crede de cuviinţă şi ceea ce crede că este mai bine cu cazinoul'.

"Eu cred că, după 22 de ani, chestiunea cu nu ne vindem ţara trebuie să dispară şi din conştiinţa şi din apucăturile noastre politice. Tot ce este bun pentru comunitate trebuie făcut, indiferent că o face investitor român sau investitor străin', a afirmat ministrul Culturii.

×