x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ioan Botiş, audiat la Parchetul General: Raportul meu de serviciu a fost încetat în mod abuziv

Ioan Botiş, audiat la Parchetul General: Raportul meu de serviciu a fost încetat în mod abuziv

04 Oct 2012   •   11:27
Ioan Botiş, audiat la Parchetul General: Raportul meu de serviciu a fost încetat în mod abuziv
Sursa foto: Intact Images

Fostul ministru al Muncii Ioan Nelu Botiş a fost audiat astăzi la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un dosar privind conflictul de interese semnalat de Agenţia Naţională de Integritate. La ieşirea din sediul Parchetului, Botiş a declarat că a cerut să fie repus în funcţie la AJOFM Bihor, post din care am fost suspendat când a devenit parlamentar.

"Raportul meu de serviciu a fost încetat în mod abuziv şi vreau să văd în ce condiţii poate fi repus în valoare. Am depus acte legate de ANI şi am dat o declaraţie de conflictul de interese legat de AJOFM. Prezenţa mea este legată de AJOFM, dar ce am depus eu astăzi este legat de faptul că raportul meu de serviciu a fost încetat printr-un abuz. Nu ştiu în ce stadiu este dosarul legat de conflictul de interese. În mod normal prin lege ar trebui să fiu reîncadrat. Nu poate fi vorba de pretenţii financiare, eu am cerut doar să fiu repus în funcţia din care am fost suspendat când am devenit parlamentar", a declarat Ioan Nelu Botiş la ieşirea din sediul Parchetului.

Ioan Nelu Botiş a demisionat în 20 aprilie 2011 din funcţia de ministru al Muncii în contextul scandalului legat de angajarea soţiei sale în proiectul european "Şansa la demnitate".

ANI a sesizat, în aprilie 2011, DNA în vederea cercetării fostului ministru al Muncii Ioan Botiş pentru conflict de interese, în legătură cu proiectul 'Şansă la demnitate' derulat de Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa, în care soţia acestuia era plătită în calitate de consilier.

Inspectorii de integritate au solicitat DNA, tot la acea vreme, cercetarea soţiei fostului ministru, Ligia Adina Botiş, în calitate de expert de tip A în cadrul proiectului 'Şansă la demnitate', respectiv în calitatea de asociat unic şi administrator al SC Mobil Construct SRL, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 183 alin. 1 din Legea nr. 78/2000, ca urmare a diminuării ilegale a resurselor obţinute din bugetul general al proiectului, prin activităţile desfăşurate în dubla calitate.

De asemenea, ANI solicita cercetarea şi altor persoane implicate în acest proiect, respectiv Dorin Radu Stoian, reprezentant al Asociaţiei Parteneriat Euroactiv Bistriţa, Magda Carmen Diana, manager al proiectului, acuzată de gestionarea în mod fraudulos prin folosirea unor documente inexacte a unora dintre activităţile proiectului, având ca rezultat diminuarea ilegală a resurselor din bugetul general al Comunităţilor Europene.

În plus, ANI a dispus, în aprilie 2011, sesizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în vederea stabilirii obligaţiilor fiscale referitor la veniturile din cedarea folosinţei bunurilor realizate în baza contractului de închiriere nr. 41/1 noiembrie 2010.

×
Subiecte în articol: ioan botis audiere parchetul general ani