x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ioan Niculae ar putea fi eliberat condiţionat

Ioan Niculae ar putea fi eliberat condiţionat

21 Oct 2015   •   18:42
Ioan Niculae ar putea fi eliberat condiţionat

Judecătoria Găeşti a decis, miercuri, că omul de afaceri Ioan Niculae, care execută din aprilie o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare în dosarul "Mită la PSD", poate fi eliberat condiţionat. Hotărârea nu este definitivă.

Instanţa a admis, astfel, propunerea de eliberare condiţionată formulată de Comisia de eliberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Găeşti.

''Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Niculae Ioan de sub puterea mandatului nr. 1693/2015 emis de Judecătoria Bucureşti Sector 1, în baza sentinţei penale nr. 1043/2013, dacă nu este reţinut sau arestat în alte cauze (...). În temeiul art. 587 alin. 3 Cod procedură penală: Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din data de 21.10.201'', se arată în decizia Judecătoriei Găeşti.

Tribunalul Dâmboviţa a respins definitiv, pe 22 septembrie, cererea de eliberare condiţionată depusă de omul de afaceri Ioan Niculae, care execută în Penitenciarul Găeşti o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare în dosarul "Mită la PSD".

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, pe 2 aprilie, la doi ani şi şase luni închisoare cu executare, iar fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila Gheorghe Bunea Stancu a primit trei ani închisoare cu executare, în dosarul "Mită la PSD".

Ioan Niculae, acţionar principal al grupului Interagro SA, este acuzat de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

×