x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ioan Oltean: Arafat ar trebui să demisioneze dacă nu susţine Guvernul în privinţa Legii sănătăţii

Ioan Oltean: Arafat ar trebui să demisioneze dacă nu susţine Guvernul în privinţa Legii sănătăţii

10 Ian 2012   •   07:38

Liderul PDL Ioan Oltean sustine, potrivit RFI, ca Raed Arafat ar trebui sa-si dea demisia din functia de subsecretar de stat la Sanatate daca nu sustine Guvernul in privinta Legii sanatatii, deputatul democrat-liberal adaugand ca actul normativ nu ar trebui adoptat prin asumarea raspunderii.

Intrebat daca eventuala demisie a subsecretarului de stat Raed Arafat ar fi o pierdere sau mai degraba un pas inainte, Oltean a raspuns: "Domnul Arafat este subsecretar de stat si in consecinta este membru al actualei guvernari. In aceasta calitate, domnia sa nu poate exprima opinii contrare politicii guvernamentale. Este inadmisibila o asemenea atitudine! Daca are asemenea opinii, daca domnia sa nu este de acord cu modul in care Guvernul gandeste reforma in domeniul sanatatii si in speta legea sanatatii, singura solutie este sa-si dea demisia si sa plece si pe urma, in aceasta calitate independenta de Guvern, poate sa-si exprime pozitii personale".

El a tinut sa precizeze ca ii recunoaste meritele in infiintarea SMURD.

"Noi ii recunoastem meritele deosebite in infiintarea SMURD, in consolidarea acestei activitati, dar in acelasi timp consideram ca domnia sa este un reprezentant al puterii actuale si in consecinta, trebuie sa actioneze in sensul puterii si nu in opozitie cu aceasta", a spus Ioan Oltean, citat de RFI.

Intrebat daca Legea ar trebui asumata de Guvern, liderul PDL a raspuns: "Nu, personal, cred ca aceasta lege, dupa dezbaterea publica va trebui sa parcurga procedurile parlamentare, intr-o dezbatere parlamentara. Importanta actului normativ este foarte mare, actul in sine afecteaza milioane si milioane de oameni. Deci in opinia mea, Guvernul nu ar trebui sa-si asume raspunderea pe acest act normativ, ci sa foloseasca procedurile parlamentare obisnuite".

Raed Arafat si presedintele Traian Basescu au avut un schimb de replici luni seara, la Realitatea TV. Subsecretarul de stat si-a prezentat obiectiile fata de legea sanatatii, moment in care seful statului a intervenit telefonic, pentru a-l critica pe Arafat, din cauza ca nu-si prezinta punctul de vedere in cadrul dezbaterilor, ci in presa. Raed Arafat a replicat ca i s-a blocat accesul la discutii. Fondatorul SMURD a declarat apoi ca va anunta marti daca isi va da sau nu demisia din Ministerul Sanatatii.


×