x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis: Cine studiază în străinătate când vine acasă nu mai e student, ciudat, situaţia trebuie reglementată urgent

Iohannis: Cine studiază în străinătate când vine acasă nu mai e student, ciudat, situaţia trebuie reglementată urgent

17 Mai 2019   •   15:58
Iohannis: Cine studiază în străinătate când vine acasă nu mai e student, ciudat, situaţia trebuie reglementată urgent

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că situaţia românilor care studiază în străinătate trebuie reglementată "cât se poate de urgent", în contextul în care statutul acestora nu este recunoscut în ţară.

"Recomand să se remedieze, mai cu seamă pentru studenţii noştri. Adică, cineva de la noi studiază în străinătate şi când vine acasă dintr-o dată nu mai este student, mi se pare foarte ciudat. Această situaţie trebuie reglementată cât se poate de urgent şi mă voi îngriji să scriem celor responsabili să găsească o soluţie. Soluţia, tehnic, ar fi extrem de simplă. Sper să se şi adopte. Important este însă (...) că sunteţi studenţi în străinătate şi vă simţiţi ai noştri. Este un lucru excelent. Sper ca o parte semnificativă dintre voi să se şi întoarcă în ţară. Avem nevoie de voi", a spus Iohannis, la dezbaterea "Become your best! - printr-un învăţământ superior de calitate", organizată la Universitatea de Vest din Timişoara, întrebat cum vede faptul că românilor care studiază în străinătate nu le este recunoscut statutul de student în ţară.

Şeful statului a mai arătat că este adeptul unei şcoli româneşti.

"Cred că avem nevoie de o şcoală românească. Nu sunt adeptul copierii bucată cu bucată a unui sistem educaţional din altă parte. (...) Societatea românească are specificul ei, fiindcă avem baza, valorile europene, dar avem şi valorile româneşti, avem tradiţiile româneşti şi toate trebuie incluse în modelul nostru al şcolii româneşti", a spus Iohannis.

El a vorbit şi despre proiectul "România Educată".

"Nu-mi doresc o reformă a sistemului românesc, cel puţin nu dintre acelea de care am avut până acum, fenomenul întreg pe care l-am numit reformita şcolii româneşti, eu îmi doresc să discutăm atât cât este nevoie, până când ştim ce vrem pentru România de mâine, pentru generaţiile de mâine, care pe urmă să ne permită o bază foarte solidă pe care se poate realmente construi România secolului XXI. (...) Aceste chestiuni au nevoie de foarte mult timp, ştiu că unii îşi pierd repede răbdarea. Spun ori faci o lege, ori o laşi baltă. Nici nu fac lege, cum nici nu o las baltă ca să finalizăm proiectul", a spus Iohannis. AGERPRES

×
Subiecte în articol: klaus iohannis