x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis, după căderea guvernului Dăncilă: Anticipatele, cea mai bună soluție!

Iohannis, după căderea guvernului Dăncilă: Anticipatele, cea mai bună soluție!

10 Oct 2019   •   15:39
Iohannis, după căderea guvernului Dăncilă: Anticipatele, cea mai bună soluție!

Președintele Klaus Iohannis a susținut, joi după-amiază, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă, după ce moțiunea de cenzură a trecut.

„Rezolvat! Azi a câștigat România. Azi votul românilor dat pe 26 mai la referendum a fost pe deplin respectat. Căderea Guvernului PSD e rezultatul firesc al reacției întregii societăți față de abuzurile și incompetențele acestui Guvern. Succesul moțiunii confirmă un proces care care a început cu ceva timp în urmă (...). Acest proces se numește intrarea in istorie a PSD”, a precizat Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat consultări cu partidele parlamentare vineri, la ora 11.00, după ce moțiunea de cenzură a opoziției a fost adoptată în plenul Parlamentului, iar încrederea în Cabinetul Dăncilă retrasă.

"Voi convoca partidele parlamentare la prima rundă de consultări mâine, începând cu ora 11,00, fiindcă avem nevoie urgentă de un guvern", a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.

El a subliniat că cea mai bună soluţie sunt alegerile anticipate.
 

„Voi propune o soluție cu mandat foarte clar: guvernare eficientă până la următoarele alegeri parlamentare, indiferent când se vor desfășura. Cea mai bună soluție este întoarcerea cât mai rapidă la vot, adică anticipate. Aceasta nu se poate face decât dacă există consens. La consultări voi constata în ce măsură există acest consens”, a mai spus Klaus Iohannis.


El a spus că sunt chestiuni care necesită o rezolvare urgentă, cum ar fi bugetul pentru anul viitor.

"România are nevoie de un buget corect pentru anul viitor. De asemenea, trebuie ca în cel mai scurt timp să facem o nominalizare de comisar european care să respecte standardele de profesionalism şi credibilitate cerute de partenerii noştri din Uniunea Europeană. Suntem aproape în pragul alegerilor prezidenţiale şi avem responsabilitatea să asigurăm desfăşurarea lor corectă şi organizarea în cele mai bune condiţii, inclusiv pentru românii din diaspora. Sunt probleme care nu suportă nicio amânare. Voi lua o decizie cu respectarea Constituţiei şi având în vedere ca, indiferent de opţiunea aleasă, să fie asigurată stabilitatea României", a arătat Iohannis. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis