x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis: Românii le cer demitarilor să se ridice la înalte standarde morale

Iohannis: Românii le cer demitarilor să se ridice la înalte standarde morale

31 Oct 2018   •   13:11
Iohannis: Românii le cer demitarilor să se ridice la înalte standarde morale

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri la Suceava că românii le cer demnitarilor să se ridice la aceleaşi standarde înalte morale ca ale politicienilor care au înfăptuit Marea Unire, el salutându-i pe cei care lucrează pentru o Românie unită prin respectul democraţiei. 

"Ne aflăm într-un loc care nu a fost niciodată cucerit - Cetatea de Scaun. Este un simbol al capacităţii şi hotărârii românilor, oamenilor acestor locuri care timp de generaţii au apărat ce au avut mai valoros, mai important - dreptatea, identitatea naţională, drepturile lor de oameni liberi. Aşa cum poate ştiţi, eu provin dintr-o cetate care, la fel, nu a putut fi cucerită de secole pentru că libertatea şi prosperitatea comunităţilor s-au bazat întotdeauna mai degrabă pe libertatea cetăţenilor, pe cinstea conducătorilor şi pe integritatea magistraţilor decât pe grosimea zidurilor fortificaţiilor. Astăzi, românii le cer cu tărie demnitarilor ţării să se ridice la aceleaşi înalte standarde morale. Suntem împreună uniţi ca în urmă cu 100 de ani, hotărâţi în a ne apăra proiectul de societate pe care ne-o construim de aproape trei decenii, o societate fără ziduri, deschisă, unită prin respectul democraţiei, o adevărată cetate de scaun a libertăţii şi a drepturilor omului, funcţionând prin domnia legii, în folosul binelui comun. Îi salut pe cei care lucrează pentru o astfel de Românie, cu ei mă simt profund solidar!", a afirmat Iohannis la ceremonia oferirii Drapelului Naţional al României, desfăşurată la Cetatea de Scaun a Sucevei. 

El a subliniat că "Marea Unire" din 1918 nu este un "eveniment rezervat manualelor de istorie, care să fie doar din când în când evocat public". 

"Mesajul profund al Centenarului este acela de a nu abandona niciodată proiectele care ne unesc cu adevărat într-o naţiune puternică şi într-o ţară dezvoltată şi modernă. De la infrastructura care să lege Moldova de restul ţării şi de Europa până la asigurarea unui nivel ridicat de educaţie, de sănătate şi crearea de locuri de muncă, toate înseamnă, de fapt, preocupare pentru ca românii să trăiască mai bine în ţara lor. Pentru o astfel de Românie, din care ţinutul Bucovinei şi municipiul Suceava fac parte cu cinste, avem responsabilitatea să lucrăm cu toţii!", a subliniat şeful statului. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis