x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ion Dichiseanu, despre Iurie Darie: Am pierdut un mare actor şi un mare om

Ion Dichiseanu, despre Iurie Darie: Am pierdut un mare actor şi un mare om

10 Noi 2012   •   11:02
Ion Dichiseanu, despre Iurie Darie: Am pierdut un mare actor şi un mare om
Sursa foto: INTACT IMAGES/Confidential/Emil Badea

Actorul Ion Dichiseanu regretă enorm decesul lui Iurie Darie şi spune despre artist că era "un om minunat".

"Regret enorm. Am pierdut un mare actor şi un mare om. Eram student când l-am văzut prima oară în film, 'Alo? Aţi greşit numărul!' Cu admiraţie mă uitam la el, un băiat frumos, înalt, siluetă superbă, talentat, nu mai vorbesc, şi nu am crezut că o să am parte să joc alături de el. Am jucat după aceea cu el, primul film cu el a fost 'Post restant' în care noi aveam rolurile principale. Atunci mi-am dat seama şi de omul Iurie Darie. Eu eram mai retras, mai inhibat. La filmări m-a luat de umeri şi mi-a explicat anumite chestii şi atunci am văzut ce om minunat şi ce caracter superb avea. Am mai jucat cu el în 'Moftul' ('Mofturi 1900', producţie 1964 n.red), în 'Muşchetarul român', în 'Războiul de independenţă', în show-uri ... Era un om deosebit, îmi doream toată viaţa să am un partener de film şi teatru ca el", a declarat Ion Dichiseanu pentru Agerpres.

Ion Dichiseanu a mai spus că l-a vizitat de mai multe ori la spital dar nu au putut vorbi deoarece Iurie Darie era în comă.

"Am fost şi de câteva ori la el la spital, când era în comă, am luat legătură cu Anca şi cum îmi explica ea, era optimistă, ca noi toţi de altfel. Speram toţi să-şi revină dar Dumnezeu a fost nedrept şi l-a luat", a conchis Ion Dichiseanu.

Vladimir Găitan: Iura sunt convins că e împreună cu marii noştri actori
    
Actorul Vladimir Găitan a sosit, în această după-amiază la Teatrul de Comedie pentru a-i aduce un ultim omagiu celui alături de care a jucat pe scenă aproape 40 de ani.

"Este un coleg pe care l-am pierdut, care m-a onorat cu prietenia lui. Am stat în aceeaşi cabină 40 de ani şi, astăzi, am loc gol în cabină şi îmi vine să plâng. Asta-i viaţa! Probabil că o să mă întâlnesc cu el acolo, undeva, şi o să-l rog frumos să-mi ţină o cabină lângă el", a declarat Vladimir Găitan.

"Trebuie începem să ne obişnuim şi să ne luăm, rămas bun de la dumneavoastră, spectatorii noştri. Iura sunt convins că e împreună cu marii noştri actori acolo, undeva lângă Doamne-Doamne", a mai spus Vladimir Găitan cu ochii în lacrimi.

×