x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dirijorul Ion Marin conduce ORCHESTRA FILARMONICII DIN MONTECARLO, la invitaţia prinţului Albert de Monaco

Dirijorul Ion Marin conduce ORCHESTRA FILARMONICII DIN MONTECARLO, la invitaţia prinţului Albert de Monaco

de Alina-Elena Vasiliu    |    16 Iul 2014   •   17:47
Dirijorul Ion Marin conduce ORCHESTRA FILARMONICII DIN MONTECARLO, la invitaţia prinţului Albert de Monaco
Sursa foto: Dirijorul Ion Marin conduce ORCHESTRA FILARMONICII DIN MONTECARLO, la invitaţia prinţului Albert de Monaco

Seria de concerte de vară de la Monte Carlo va fi deschisă cu un concert al Orchestrei Filarmonicii din Monte Carlo, care va fi condusă de dirijorul român Ion Marin. Invitaţia a fost adresată dirijorului de către prinţul Albert de Monaco, se arată într-un comunicat al Corului Naţional de Cameră Madrigal.

Evenimentul, programat pentru ziua de joi, va deschide seria de şase concerte extraordinare, organizate la Palatul princiar din Monaco. Alături de Orchestra Filarmonicii, în concert vor fi prezente şi pianistele Marielle şi Katia Labeque. Acestea vor interpreta, în prima parte, Concertul pentru două piane şi orchestră în Re major, al lui Francis Poulenc. În cea de-a doua parte a concertului, orchestra dirijată de Ion Marin va interpreta Simfonia fantastică, opus 14, scrisă de Hector Berlioz.

Ion Marin – director de onoare al Corului Naţional de Cameră Madrigal - este cunoscut pentru că a condus cele mai importante orchestre europene, dar şi pentru colaborările cu artişti celebri, precum Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Jose Carreras, Monserrat Caballe sau Angela Gheorghiu.

Pe 26 iulie, dirijorul Ion Marin va conduce Orchestra Simfonică Radio Praga, într-un concert omagial Antonin Dvorak, în care solist va fi violonistul Ivan Zenaty.

×