x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ion Ţiriac:"Dacă preşedintele nu pune piciorul în prag, vom avea parte de o explozie nucleară"

Ion Ţiriac:"Dacă preşedintele nu pune piciorul în prag, vom avea parte de o explozie nucleară"

18 Ian 2012   •   16:56
Ion Ţiriac:"Dacă preşedintele nu pune piciorul în prag, vom avea parte de o explozie nucleară"

Ion Tiriac a declarat miercuri seara, la Realitatea TV, ca " este trist ceea ce se intampla in Romania".

Singurul lucru care nu ne trebuie sunt demonstratii care pot iesi din context. Am fost in sapte tari in ultimele cinci zile si toata lumea ma intreaba: "Ce se intampla acolo, la voi?"

Este foarte bine ca jandarmii imi garanteaza securitatea. Politia trebuia sa ii starpeasca pe acei huligani in 10 minute.

Daca acesti oameni protesteaza pasnic, e in regula.

Toata lumea, partide, Putere, Opozitie, ar trebui sa se adune, intr-o grota, undeva, si sa discute, sa iasa ceva constructiv.

Riscam sa fim ocoliti si mai mult. Groapa care se sapa intre Putere si Opozitie se va face si mai adanca.

Noi stam mult mai bine ca Spania, dar mai prost ca alte tari, pentru ca noi, care eram in crestere enorma, ne-am oprit.

Investitorul vine unde poate sa castige mai mult, iar in Romania se poate castiga inca mult.

Aceste proteste se limiteaza la un segment restrans. Plecarea presedintelui este mai greu de realizat. Putea alt guvern sa faca mai mult? Poate da. Poate nu. A luat acele masuri, dar le-a luat prea tarziu.

Toti politcienii care s-au fofilat pe acolo, prin Piata, au fost mirati.

De trei ani nu fac profit, dar bag mai departe bani in business. Eu dau salarii la 12.000, 15.000 de oameni. Si eu sunt nemultumit. Tagma asta tanara mi-a inspirat multa incredere. Tinerii ar trebui sa ajunga in preajma lui Basescu.

Daca ne imprumutam pe mai departe, ne bagam nepotii intr-o gaura mai mare. Aceste demonstratii ar trebui foarte bine organizate pana cand politicienii vor lua aminte ca poporul le-a dat un semnal.

Nu sunt de acord cu niciun miting al partidelor. Ce mai sanatoasa pozitie ar fi ca tinerii sa fie ascultati.

Puterea este pusa in fata faptului implinit. Ma indoiesc ca poate sa rezolve aceasta problema singura. Numai ca populatia nu inghite nici opozitia. In orice tara civilizata, Puterea si Opozitia trebuie sa vorbeasca in fiecare zi. Pentru ca maine, puterea trece in opozitie si invers.

Dupa parerea mea, daca Presedintele nu pune piciorul in prag, si nu incearca sa aduca la negocieri Puterea si Opozitia, explozia devine nucleara. Deja aceasta explozie, minora, ne-a asezat pe alte trepte.

Coruptia exista peste tot in lume. La noi exista, in sangele romanilor, coruptia mica. In 22 de ani, Romania a produs 2.000 de miliarde de dolari. Unde sunt acesti bani?

Pe oricine doriti sa cercetati ii gasiti ultimul ban oriunde in lume. In Italia, Monti face acum ce faceau francezii acum 30 de ani. Cerceteaza averea la vedere. Taxeaza pe semnele vietii pe care o duci. Ai cinci masini, ai platit taxele, esti in regula. Daca insa ai trei limuzine si platesti taxe doar pentru una... Nu mai e bine.

In Romania, prostia a fost mult mai mare decat hotia.

Romanul este foarte muncitor si foarte talentat. Peste tot in Europa. 15.000 din 30.000 de muncitori ai unui unui patron german, care este in businessul de crestere a porcilor, sunt romani. Imi spune despre ei ca sunt cei mai buni, cei mai harnici.

Avem o speranta. E necesara o schimbare. In 2010 am spus ca acest guvern, dupa aceste masuri nepopulare, nu trebuie sa stea mai mult de sase luni.

Problema este unde sa munceasca romanii. Cum sa creem locuri de munca intr-un context in care economia a scazut 80 la suta? 2012 va fi mult mai greu decat 2011, veti vedea.

Daca ne tot imprumutam, bagam slugi nepotii nostri pentru cateva zeci de ani.

Tinerii sunt un factor extrem de important. Tare drag mi-ar fi sa vad studentii cerandnd-i presedintelui un meeting fata in fata. Important este sa luam deciziile impreuna, chiar cu oamenii de business.

×
Subiecte în articol: Investitii proteste ion tiriac