x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, este în stare gravă

ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, este în stare gravă

03 Mai 2020   •   17:07
ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, este în stare gravă

ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, este în stare gravă, intubat, pe secţia de ATI a unităţii sanitare, au confirmat pentru MEDIAFAX surse din cadrul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală.

”Este, din păcate, într-o stare critică, cu o evoluție imprevizibilă” a răspuns dr. Adrian Marinescu, la Antena 3, întrebat despre starea ÎPS Pimen, în contextul în care, în spațiul public, apăruseră informații că ar fi în stare gravă. 

”Zilele următoare ne vor spune cum va evolua, cum vor merge lucrurile.” a continuat medicul infecționist. ”Este intubat, asta înseamnă că e o mai bună monitorizare, nu înseamnă neapărat că, atunci când e intubat, trebuie să fie într-o stare terminală.” a conchis dr. Adrian Marinescu, de la Institutul "Matei Balș". 

ÎPS Pimen a fost transportat cu elicopterul de la Spitalul Judeţean Suceava la Bucureşti pe 20 aprilie, alături de un bărbat în vârstă de 47 de ani, intubat.

A fost un zbor de noapte despre care medicii SMURD Iaşi au spus că a fost o misiune deosebită pe care au făcut-o în ajutorul pacienţilor aflaţi în stare gravă, din cauza faptului că locurile la ATI în unitatea sanitară din Suceava erau la acea vreme insuficiente.

ÎPS Pimen a fost intubat vineri seara, după ce a suferit complicaţii pulmonare.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spunea, sâmbătă, la Iaşi, că Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor este în stare stabilă, dar medicii rămân rezervaţi, date fiind vârsta şi alte boli ale ierahului.

ÎPS Pimen este în fruntea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor de 29 de ani.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ips pimen coronavirus