x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator IREC îi cere premierului Ponta să atace în instanță suspendarea normelor priving Legea câinilor

IREC îi cere premierului Ponta să atace în instanță suspendarea normelor priving Legea câinilor

de Mihaela Stănescu    |    11 Iul 2014   •   16:19
IREC îi cere premierului Ponta să atace în instanță suspendarea normelor priving Legea câinilor
Grupul Inițiativa pentru Resposabilitate Civică (IREC) îi cere premierului Victor Ponta să atace în instanță suspendarea normelor priving Legea câinilor. În caz contrar, grupul amenință că va da în judecată Guvernul și pe premierul Victor Ponta, pentru neglijență în serviciu.

”Azi este penultima zi în care Guvernul României poate să apere Legea lui Ionuț și odată cu ea, să apere dreptul românilor de a avea o țară civilizată, o țară în care oamenii pot circula pe spațiile publice fără să fie atacați sau uciși de câinii fără stăpân. Azi este penultima zi în care premierul Ponta poate să demonstreze responsabilitate pentru siguranța românilor și respect față de memoria lui Ionuț Anghel, copilul a cărui moarte provocată de câinii fără stăpân a generat în septembrie 2013 voința politică necesară pentru a vota, în sfârșit, o lege atât de necesară pentru România și români”, au scris cei de la IREC într-o scrisoare deschisă către premier.

Grupul mai anunță că, în cazul în care premierul nu atacă în instanță suspendarea normelor și câinii fără stăpan vor ataca și vor ucide un alt om, aceștia vor acționa pentru vătămare corporală și ucidere din culpă.

De asemenea, primarul Sorin Oprescu a anunțat că, deși normele sunt suspendate, ASPA continuă să-și facă treaba și să strângă câini de pe străzi.  

×