x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Irina Margareta Nistor: Sergiu Nicolaescu a fost cel mai mare iubitor de cinema din România

Irina Margareta Nistor: Sergiu Nicolaescu a fost cel mai mare iubitor de cinema din România

03 Ian 2013   •   12:27
Irina Margareta Nistor: Sergiu Nicolaescu a fost cel mai mare iubitor de cinema din România
Sursa foto: Dragos Savu/Intact Images

Criticul de film Irina Margareta Nistor consideră că regretatul regizor şi producător Sergiu Nicolaescu a fost cel mai mare iubitor de cinema din România.

"A fost, poate, cel mai mare iubitor de cinema din ţara aceasta. Îi plăcea, în egală măsură, să le facă, să le joace şi să se bucure de reacţia publicului, care, în majoritatea cazurilor, îi era extrem de favorabilă, în orice caz mult mai favorabilă decât cea a criticilor", a declarat, pentru Agerpres, Irina Margareta Nistor.

Ea a mărturisit că a sperat ca Sergiu Nicolaescu "să supravieţuiască şi de această dată, pentru că îşi dorea enorm să mai facă un film".

În opinia sa, Nicolaescu trebuie privit "ca un tot, în egală măsură regizor, actor, el începând ca operator, ca inginer la Studiourile Sahia Film". "Adică el a făcut absolut de toate în meseria asta şi chiar politica pe care a făcut-o a fost mai degrabă aceea a unui actor care vrea să se depăşească şi să intre şi într-o altă lume", a adăugat Irina Margareta Nistor, caracterizându-l pe Sergiu Nicolaescu drept "un personaj unic", cu "o charismă colosală", "la care faci referire mai uşor decât la orice alt regizor sau cineast din câţi am avut".

Nu în ultimul rând, Nistor a amintit şi perioada regretatului regizor în care acesta a făcut filme istorice.

Regizorul Sergiu Nicolaescu a murit, în această dimineaţă, la vârsta de 82 de ani, la Spitalul Elias din Bucureşti.

×