x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Irina nu mai poate

Irina nu mai poate

de Dana Ciobanu    |    12 Aug 2005   •   00:00
Irina nu mai poate

Mare curaj a avut Florentina Satmari, realizatorul serii de folclor de la Festivalul Callatis, sa faca un spectacol de muzica populara live de la cap la coada!

Doua zile de repetitii a cerut "sefa" folclorului de la Callatis, pentru a se asigura ca spectacolul va merge snur. Avea si de ce sa se teama: trebuia sa realizeze un spectacol live de 200 de artisti - solisti, instrumentisti si dansatori. In ciuda numarului mare de invitati, seara de folclor nu a scos din buzunarul organizatorilor decat vreo 10.000 de euro. O problema s-a ivit atunci cand a fost vorba de cazarea folcloristilor rezolvata cu ajutorul unui camin al Ministerului de Interne.

CATALINA. Pe scena, multe zambete, cantec, dans si veselie cat cuprinde. Seara a debutat cu o surpriza de proportii: Dida Dragan interpretand muzica populara. Din punct de vedere tehnic, spectacolul a mers aproape perfect. Ba a avut si un moment de "Cascadorii rasului": Catalina. Deghizat in cantareata de folclor, Maruta si-a facut aparitia pe scena in picioarele goale, starnind zambete si aplauze. Maria Dragomiroiu si Maria Dan Golban, prezentatoarele serii, au incercat sa-l puna in dificultate, cerandu-i sa cante ceva sau sa-si prezinte portul popular. "Catalina" a tinut-o insa una si buna cu invitatia adresata tuturor spectatorilor, inclusiv presedintelui Traian Basescu, aflat din nou in public, de a participa la emisiunea "Club Callatis", pe care o modereaza in fiecare seara la Casa de Cultura Mangalia.

DIN CULISE. Solistii de folclor au avut cate ceva de impartit in culise. Laura Lavric era nemultumita ca pe Litoral nu se gasesc la vanzare, pe tarabe, albume de muzica populara. Gheorghe Turda a avut un cui impotriva duetului pe care-l fac, de o vreme, Irina Loghin si Fuego. De altfel, aceeasi Irina Loghin a dat batai de cap organizatorilor. La ultimele repetitii, s-a plans ca nu canta bine din cauza microfonului si a facut un mic "show", iar in seara spectacolului a luat tonul de cateva ori de la Elisabeta Turcu si de la dirijorul Nicu Cretu.

×
Subiecte în articol: observator