x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Irina Petrescu a murit la Spitalul Elias. Regretata actriţă va fi înmormântată vineri, la Cimitirul Reînvierea

Irina Petrescu a murit la Spitalul Elias. Regretata actriţă va fi înmormântată vineri, la Cimitirul Reînvierea

19 Mar 2013   •   13:15
Irina Petrescu a murit la Spitalul Elias. Regretata actriţă va fi înmormântată vineri, la Cimitirul Reînvierea
Sursa foto: Dragos Savu/Intact Images
UPDATE 19:27 - Actriţa Irina Petrescu va fi înmormântată vineri, la ora 13.00, la Cimitirul Reînvierea din Bucureşti.
 
Uniunea Teatrală din România a anunţat că cei care vor dori să îi aducă un ultim omagiu Irinei Petrescu o vor putea face începând de joi, când trupul neînsufleţit al actriţei va fi depus la Teatrul Bulandra din Capitală, sala "Liviu Ciulei". 

------------------------------------

Actriţa Irina Petrescu a murit, azi, la Spitalul Elias din Capitală, după o scurtă, dar foarte grea suferinţă, a declarat directorul medical al unităţii sanitare, Dana Safta, informează mediafax.ro.

Actriţa se afla internată de două săptămâni la Elias fiind transferată de la Spitalul Floreasca.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actriţei Irina Petrescu va fi depus joi în foaierul sălii Liviu Ciulei (fostă Izvor) a Teatrului Bulandra, pentru ca toţi cei care au cunoscut-o şi au iubit-o să poată să-şi ia un ultim rămas bun.

"Întregul colectiv al Teatrului Bulandra e copleşit de durere şi este alături de toţi cei care au iubit-o", se arată într-un comunicat al instituţiei. 

Născută la 19 iunie 1941, în Bucureşti, Irina Petrescu a absolvit Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" București, promoția 1963.

Înainte de absolvire, Irina Petrescu devenise deja cunoscută pentru rolul său de debut pe marile ecrane în "Valurile Dunării" (1959) în regia lui Liviu Ciulei. De asemenea, aceasta a avut un rol principal în filmul de debut al lui Lucian Pintilie, "Duminică la ora 6". 

Irina Petrescu a fost actriţă a Teatrului Bulandra, dar a avut şi o lungă carieră în teatrul radiofonic sau în cinematografie, colaborând cu regizori precum: Liviu Ciulei, Lucian Pintilie, Gheorghe Vitanidis, Mihai Iacob, Virgil Calotescu, Ion Popescu - Gopo, Diu Tănase, Andrei Blaier, Manole Marcus, Iulian Mihu, Dan Piţa, Mircea Veroiu.

×
Subiecte în articol: irina petrescu irina petrescu a murit