x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ironie a sorţii: Prima contestare publică a noului prim-ministru vine de la Iaşi, oraşul care l-a format

Ironie a sorţii: Prima contestare publică a noului prim-ministru vine de la Iaşi, oraşul care l-a format

11 Feb 2012   •   19:14
Ironie a sorţii: Prima contestare publică a noului prim-ministru vine de la Iaşi, oraşul care l-a format

La minus 20 de grade, protest impotriva lui Basescu si a noului prim-ministru Ungureanu in capitala Moldovei! Sambata, de dupa-amiaza pana seara, circa trei sute de militanti anti-ACTA s-au strans in Piata Unirii din Iasi si au protestat in ciuda gerului cumplit de afara. Unii dintre cei prezenti la manifestatie sunt mai vechi contestatari ai presedintelui, dar lor li s-au adaugat si persoane nemultumite de numirea ca prim-ministru a lui Mihai Razvan Ungureanu, in ciuda faptului ca acesta este un reprezentant al Iasiului. Pe langa lozincile anti-ACTA, oamenii au strigat: “Basescu, nu uita, Iasiul nu-i de partea ta!'. “Basescu judecat pentru tot ce a furat'. Ei si-au exprimat dezaprobarea si fata de investirea noului prim-ministru pe care l-au numit “utecist' si “securist'. Tinerii au spus ca vor continua sa protesteze si in celelalte zile atat impotriva presedintelui, cat si a proaspatului premier Ungureanu, care, ca o ironie a sortii, a avut parte de prima contestare chiar in orasul unde a crescut, a invatat si s-a dezvoltat ca cercetator in istorie.

Apelul la manifestatie a fost lansat pe Facebook inca de vineri. Chiar daca la Iasi din cauza gerului numarul protestatarilor a fost mai mic decat cel estimat, tinerii au promis ca se vor mobiliza mai bine in urmatoarele zile.

×