x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Isterie - Camine luate cu forta

Isterie - Camine luate cu forta

de Eugenia Mihalcea    |    01 Oct 2006   •   00:00
Isterie - Camine luate cu forta

Peste 50.000 de studenti din tara nu vor avea loc in camin. In Complexul studentesc Tei din Bucuresti a fost nevoie de interventia politiei.

Ieri caminele studentesti au avut probleme. Este vorba despre asediul din fiecare toamna al tinerilor, de data asta mai violent.

Lupta dintre tineri pentru un loc in camin a dus ieri la interventia Politiei in campusul studentesc Tei din Bucuresti. Mai mult de 150 de studenti care voiau sa intre in posesia locurilor de cazare au fortat intrarea in caminele apartinand Universitatii Bucuresti din Complexul Tei, dupa cum a precizat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Cristian Ciocan. Chiar daca locurile in camin sunt repartizate anterior zilei de 1 octombrie si se acorda conform unei liste, nu primului venit, tinerii s-au imbulzit pentru un pat. Administratorul caminului din Complexul studentesc Tei spune ca de ieri-dimineata tinerii veniti sa se cazeze au vrut sa intre cu forta in camere, asa ca a cerut ajutorul politiei. Si asta, in conditiile in care in complexul Tei sunt doar 2.300 de locuri de cazare si cu 500 mai multi solicitanti. Solutia este una de compromis. Astfel, conducerea campusului a decis ca toti studentii sa fie cazati, chiar daca va fi nevoie sa stea cate cinci sau sase in camera, in loc de patru.

SUPRACAZARE. La Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Bucuresti, tinerii vor fi supracazati, din cauza reparatiilor la caminele universitatii. Mai exact, modernizarile caminelor au fost incepute abia in septembrie. "Avem 2.800 de locuri, iar anul acesta avem 3.200 de studenti care au nevoie de cazare. Am suplimentat numarul de paturi supraetajate pentru ca solicitarile sunt multe si in camere de 4 stau cate 6 si in cele de 2 stau cate 3", a declarat rectorul Universitatii de Stiinte Agricole. Si la Iasi peste 150 de studenti au protestat la Facultatea de Constructii pentru ca nu au primit un loc de cazare in camin. Acestia au fost nemultumiti de faptul ca in acest an au fost acordate prioritar locuri si studentilor de la sectia cu taxa din anul intai.

FARA PATURI. Potrivit declaratiilor liderului Uniunii Nationale a Studentilor din Romania, Florentin Gust, aproape 60.000 de studenti din toata tara nu vor avea locuri de cazare in caminele studentesti in anul universitar care va incepe maine, 2 octombrie. El a precizat ca, in intreaga tara, capacitatea de cazare in caminele studentesti este de 120.000 de locuri. Florentin Gust a admis ca lipsa locurilor de cazare in camine poate duce la incercari de frauda, atat din partea studentilor, cat si din partea administratorilor de camine. Foarte multi dintre studenti vor fi nevoiti, in aceste conditii, sa-si caute gazda si sa plateasca chirie. Asta, in conditiile in care chiria pentru o garsoniera confort I este cuprinsa intre 150 si 175 de euro pe o luna, iar la un apartament cu 2 camere aceasta variaza intre 180 si 250 de euro.

STATISTICI. Zeci de mii de studenti din intreaga tara s-au adunat in fata caminelor, ieri, cu doua zile inainte de inceperea anului universitar, in speranta ca vor obtine un loc de cazare, in conditiile in care spatiile cu aceasta destinatie sunt in continuare insuficiente.

"Mai mult de 150 de studenti care voiau sa intre in posesia locurilor de cazare au fortat intrarea in caminele apartinand Universitatii Bucuresti din Complexul Tei. Probabil au considerat ca daca intra printre primii pot obtine un loc de cazare. La fata locului au fost deplasate echipaje ale sectiilor 6 si 7 de politie pentru a asigura ordinea" - Cristian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei
×
Subiecte în articol: observator cazare studenţi