x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ITALIA : Omagiu magistraților Falcone și Borsellino,uciși de mafie la Palermo

ITALIA : Omagiu magistraților Falcone și Borsellino,uciși de mafie la Palermo

de Dan Constantin    |    23 Mai 2020   •   21:00
ITALIA : Omagiu magistraților Falcone și Borsellino,uciși de mafie la Palermo
Sursa foto: pixabay.com

Italia a marcat astăzi, 23 mai, Ziua națională împotriva criminalității, ca un omagiu adus magistraților Falcone și Borsellino, uciși de mafie în 1992. Cei doi au devenit simbolul luptei cu bandele criminale care dominau Italia.

Falcone a fost victima unui atentat în Capaci, în Sicilia, convoiul în care circula în ziua de 23 mi 1992, împreună cu soția și echipajele de protecție fiind aruncate în aer de detonarea unei încărcături de explozibil plantat în șosea.Judecătorul Borsellino, prietenul lui, angajat ca magistrat în lupta cu Cosa Nostra a fost ucis după două luni într-un atentat cu mașina capcană în Palermo.

Președintele Italiei, Giuseppe Mattarella a transmis din palatul Qurinalle un impresionant mesaj pentru omagierea celor doi magistrați căzuți în lupta cu mafia.Matarella , el însuți magistrat, fost președinte al Curții Cinstituționale a Italiei i-a numit pe Falcone și Borsellino, „lumini în întuneric”.

 La 28 de ani de la masacrarea lui Falcone și a echipei lui de protecție,au fost organizate mai multe ceremonii omagiale,. Oficiali ai statului și oameni politici au avertizat asupra pericolului pe care îl reprezintă mafia  care folosește acum și situația grea a populației din cauza pandemiei.

×