x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iubeste de 13 ani fara nici o speranta

Iubeste de 13 ani fara nici o speranta

06 Dec 2004   •   00:00

TELEVIZIUNE
DIN DRAGOSTE - Vedeti miercuri cum Gil incearca iar sa o cucereasca pe Ana Gil o iubeste pe Ana de 13 ani. A facut tot ce i-a stat in puteri sa o faca pe tanara sa il iubeasca si ea. A facut chiar si facultate doar pentru a fi pe placul ei. In emisiunea "Din dragoste" care se transmite in aceasta saptamana, miercuri, aflati povestea celor doi.
CRISTIAN PETRU

DEMERS. Chiar daca 13 ani nu a reusit sa o convinga pe Ana sa fie a lui, Gil a scris la "Din Dragoste"
Fiecare om vede diferit viata, fiecare intamplare, fiecare lucru, fiecare culoare. Diferentele de perceptie sunt, insa, mici. Toti vedem cerul albastru, dar in diferite nuante. In august 1991, Gil locuia in Constanta si lucra ca docher in port. Tocmai depasise o perioada grea din viata lui si facuse un pact cu Dumnezeu: a cerut sa traiasca in pace si sa intalneasca femeia vietii lui. Ca ofranda, si-a aruncat ceasul in mare. Cateva saptamani mai tarziu, pe 8 septembrie, tanarul se plimba pe faleza in Constanta. Pe o banca, statea o fata si se gandea. Gil a zarit-o si s-a asezat langa ea. Fata l-a intrebat cat este ceasul si atunci el si-a adus aminte de ofranda adusa divinitatii in urma cu cateva saptamani si s-a gandit ca totul facea parte dintr-un mare plan. S-a gandit ca Ana este femeia vietii lui. Fata s-a ridicat si a plecat sa se reculeaga pe o piatra mai aproape de mare. Gil nu s-a lasat si s-a dus dupa ea. I-a spus ca vrea sa o cunoasca si i-a povestit intamplarea cu ceasul, iar ea i-a marturisit ca si ea se ruga pentru indeplinirea unei dorinte. "Era atat de frumoasa Ana", isi aduce aminte tanarul. Gil a aflat ca fata este studenta la Medicina si ca isi doreste ca iubitul ei sa fie intelectual, ceea ce el nu era.

NEPOTRIVIRE. Tot ce povesteste Gil pare atat de romantic, atat de ireal, incat am avea impresia ca toti zeii au intins mana pentru a ajuta fericirea celor doi. Totul parea sa duca spre o relatie, apoi spre o casatorie si o viata minunata pretrecuta impreuna. Nu a fost insa asa. Ana nu a vrut sa fie prietena lui Gil, dar el nu a inteles asta niciodata. S-a zbatut pentru iubirea ei, a luptat cat a putut pentru ca Ana sa fie a lui. In Constanta, s-au mai vazut de cateva ori. Gil recunoaste ca avea probleme cu bautura in acea perioada si a si uitat de o intalnire cu Ana. Anul urmator, in 1992, tanarul s-a intors acasa la Suceava. Voia sa faca facultate, sa devina intelectual, pentru a fi pe placul femeii pentru care batea inima lui. A intrat la Facultatea de Istorie-Geografie si, timp de un an, si-au mai scris din cand in cand. Mai mult el decat ea. Din cauza bauturii, Gil a ramas repetent un an, dar nu s-a lasat pana nu a terminat facultatea.

BARFE? Gil sustine ca Ana era mai rece cu el din cauza unor barfe. Tanarul spune ca tatal fetei, care era un om bogat, a pus pe cineva sa afle mai multe despre el. Iar un vecin cu care nu se afla in relatii bune i-a spus familiei Anei ca el e violent, rau, mincinos, betiv si nebun. In 1996, fata s-a stabilit in Galati, iar el, din 1998, de cand a terminat facultatea, si pana in 2001, a predat intr-un sat din judetul Suceava. In 2003, dupa ce lui Gil i-au murit ambii parinti, tanarul si-a dat seama ca nimic nu il mai tine in nordul Moldovei. Asa ca s-a stabilit si el in Galati, pentru a fi cat mai aproape de ea.

NOI INCERCARI. Locuind din nou in acelasi oras, Gil a incercat din nou sa ia legatura cu Ana. S-a lovit insa de incapatanarea si de indiferenta ei. A stat intr-o zi patru ore in fata cladirii in care ea lucra pana cand cineva a venit si i-a spus sa plece. Gil nu s-a conformat insa. A stat in continuare in fata cladirii si a asteptat-o pe Ana. Cand ea a iesit de la serviciu, barbatul s-a indreptat spre ea, dar nu a reusit sa ii spuna decat "sa-ti fie rusine", pentru ca ea s-a urcat intr-o masina si a plecat. "Am mai urmarit-o, am verificat-o si sunt convins ca nu are nici un barbat in viata ei. Cred ca nici nu se va marita vreodata, pentru ca este mai bisericoasa si are o prietena maicuta la o manastire", spune Gil.

La o actiune organizata de fundatia unde lucreaza Ana, cei doi s-au intalnit pentru a doua oara. Ea l-a zarit, s-a indreptat catre el, i-a tras o palma, i-a spus ca nu e intreg la minte si l-a dat afara. Gil este convins ca ea il iubeste asa cum si el o adora pe ea. Asta a inteles el din acel "nu esti intreg la minte". Isi da seama ca femeii ii este frica de el, dar nu intelege motivul. Spune ca nu i-a facut niciodata nici cel mai mic rau si i se pare nedrept ca ea sa-si fi format aceasta impresie in urma spuselor vecinului. Acum, la 40 de ani, Gil s-a hotarat sa scrie la "Din Dragoste" pentru a-i explica Anei tot ce a simtit el. "Asa cum suferea sclava Isaura in serial, asa sufar eu dupa tine", i-a spus Gil Anei in mesaj. Fata nu are insa aceleasi amintiri din acesti 13 ani de cand se cunosc. Intreaga poveste si raspunsul Anei, maine de la 20:15, la "Din Dragoste", la Antena 1.

REGASIRE
In urma cu doua saptamani, familia Stoenescu a venit in studioul emsiunii "Din Dragoste" pentru a face un apel pentru fiul lor Marian. In vara, cu cateva zile inainte sa isi sustina proiectul de diploma, Marian, in varsta de 18 ani, a plecat de acasa. Parintii lui l-au cautat peste tot dar nu au reusit sa il gaseasca. Ultima lor speranta si-au pus-o in Mircea Radu si in emisiunea "Din Dragoste". Ce nu au reusit sa faca autoritatile in tot acest timp a reusit echipa de la "Din Dragoste". Maine, Marian impreuna cu parintii lui si o prietena de-a sa vor fi din nou in studio. Mircea Radu va afla de la familia reunita peripetiile prin care a trecut baiatul in tot acest timp si motivul pentru care a plecat de langa parintii lui.

PROBA DE REZISTENTA: IUBIREA POATE TRECE PESTE ORICE
In studioul "Din Dragoste", saptamana trecuta, Marius si Cristina (foto) au aratat ca doua persoane care se iubesc, reusesc sa treaca peste toate greutatile. El avea 15 ani, iar ea 24 cand s-au intalnit, in urma cu trei ani, la o petrecere. Cei doi au facut atunci dragoste pentru prima data, s-au mai intalnit de cateva ori si au hotarat sa se mute impreuna. La inceput, el nu a stiut cu ce se ocupa ea, dar dupa ce a aflat, din iubire si-a dat seama ca poate sa treaca peste asta. Acum, pentru el, ea s-a hotarat sa renunte la meseria ei si sa se angajeze. "Vreau sa ma angajez. M-am hotarat sa ma casatoresc, sa-mi schimb viata", spune Cristina. Cei doi sunt fericiti si pentru ei nu conteaza ca el are doar 18 ani, iar ea 27 si nici ca el munceste ca zilier si ca ea a fost prostituata.
×
Subiecte în articol: dragoste din dragoste mass-media