x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jaf la Complexul Energetic Oltenia. Citeşte RAPORTUL Corpului de Control al premierului

Jaf la Complexul Energetic Oltenia. Citeşte RAPORTUL Corpului de Control al premierului

de Veronica Micu    |    07 Mai 2013   •   14:36
Jaf la Complexul Energetic Oltenia. Citeşte RAPORTUL Corpului de Control al premierului
Sursa foto: opiniagj.ro

Guvernul a sesizat DNA în legătură cu unele contraxte de la Complexul Energetic Oltenia. Sesizarea a fost făcută în urma unui control al Corpului de Control al premierului. Raportul arată că valoarea unor contracte de achiziţie publică a fost majorată ilegal cu peste 20% din valoarea iniţială. Controlul a vizat contracte încheiate în perioada 2010 - 2012.

Citeşte raportul Corpului de Control al premierului

În perioada supusă controlului, entităţile din care este constituită SC Complexul Energetic Oltenia SA (Complexele Energetice Turceni SA, Craiova SA, Rovinari SA) au fost încheiate 76 de contracte de sponsorizare, în baza cărora au fost efectuate plăţi în sumă totală de 19.079.616,37 de lei. Cea mai mare sumă a fost cheltuită de Complexul energetic Oltenia SA, care a încheiat 34 contracte de sponsorizare, efectuând plăţi în valoare de 16.938.666 de lei.

De asemenea, potrivit raportului Corpului de Control, Complexul Energetic Oltenia SA şi entităţile din componenţa sa au încheiat 19 contracte pentru achiziţia de servicii de asistenţă juridică de la terţi prestatori, în baza cărora, până pe 1 noiembrie 2012, au fost efectuate plăţi în sumă de 1.172.699,77 de lei.

O altă concluzie este că, deşi legislaţia interzicea companiilor de stat să achiziţioneze autoturisme, aceste companii au făcut astfel de achiziţii.

Complexul Energetic Oltenia a fost înfiinţat anul trecut prin fuziunea complexelor energetice Craiova, Rovinari şi Turceni şi a Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia.

×