x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jandarmeria nu consideră ca fiind un incident folosirea cailor la protestul din Bucureşti

Jandarmeria nu consideră ca fiind un incident folosirea cailor la protestul din Bucureşti

27 Noi 2017   •   16:40
Jandarmeria nu consideră ca fiind un incident folosirea cailor la protestul din Bucureşti

 Comandantul Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoş, a declarat luni că instituţia nu consideră ca fiind un incident folosirea cailor la protestul care a avut loc cu o zi în urmă la Bucureşti. 

"Jandarmeria nu consideră ca fiind un incident folosirea cailor. Pe anul în curs am avut 110 misiuni unde s-a folosit calul. Pe de altă parte, e singurul animal care nu calcă omul. (...) E un animal destul de bine pregătit, îi avem în dotare de foarte mulţi ani, sunt antrenaţi şi în condiţii de zgomot, şi în condiţii de stres, de mulţime, de gaze iritant-lacrimogene, nu iese calul pe stradă nepregătit. (...) Nu sunt nişte animale care ar putea pune în pericol viaţa sau integritatea corporală a cuiva", a spus Sebastian Cucoş, la sediul Detaşamentului de cavalerie "Felix Ţopescu". 

El a precizat că Jandarmeria foloseşte caii la proteste pentru că reduce foarte mult numărul jandarmilor care trebuie mobilizaţi în astfel de cazuri. 

"Imaginaţi-vă: coloana de manifestanţi de care vorbim de fiecare dată se întinde pe sute de metri, ceea ce ar însemna să avem foarte mulţi oameni implicaţi în dispozitiv. Dacă vă uitaţi la filmări, ei flanchează de obicei grupul de manifestanţi pe partea cu vehiculele, înainte şi înapoi, având mijloacele de semnalizare pe picioarele, pe corpul calului. Oferă o vizibilitate mai mare celor care asigură măsurile de ordine şi protecţie a protestatarilor deoarece priveşte de deasupra, vede coloana", a explicat Cucoş. AGERPRES

×