x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jandarmul “Virgil” are o afinitate pentru foştii miniştri de Interne. Hackerul a spart mail-urile lui Igaş şi Blaga

Jandarmul “Virgil” are o afinitate pentru foştii miniştri de Interne. Hackerul a spart mail-urile lui Igaş şi Blaga

de Mara Raducanu    |    04 Apr 2012   •   13:09
Jandarmul “Virgil” are o afinitate pentru foştii miniştri de Interne. Hackerul a spart mail-urile lui Igaş şi Blaga

Magistratii au respins cererea procurorilor, astfel ca hackerul "Virgil' va fi cercetat in libertate. Procurorii DIICOT au cerut ieri Judecatoriei Sectorului 5 arestarea preventiva a unui fost jandarm din Constanta, Florin Nicolae, suspectat ca ar fi spart mail-urile mai multor oficiali, printre care si cel al fostului ministru de Interne Traian Igas, dar si pe cel al deputatului Iulian Urban.

Se pare ca jandarmul 'Virgil' are o afinitate pentru cei care au fost la 'carma' Ministerului de Interne, caci Vasile Blaga, presedinte al Senatului si fost ministru al MAI, se afla si el pe lista hackerului. Blaga a confirmat astazi ca si e-mail-ul sau a fost spart de fostul jandarm din Constanta retinut pentru astfel de infractiuni.'Am inteles acum de la colegi ca da, dar sa isi faca justitia datoria.

Trebuie sa recunosc ca nu am simtit'. Intrebat daca a primit e-mail-uri ciudate sau daca de pe contul sau au fost transmise de catre hacker e-mail-uri, Blaga a raspuns negativ.'Nu am primit, dar se pare ca un e-mail pe care nu l-am transmis a ajuns si la domnia sa. Nu am nimic de ascuns', a mai spus fostul ministru de Interne.Potrivit unor surse judiciare, hackerul, fost jandarm, este din Constanta, are 30 de ani si folosea numele 'Virgil' cand accesa sistemele informatice.

Mai mult, o data intrat in sistem, acesta bombarda cu tot felul de sesizari mai multe institutii publice, uneori blocand adresele de email ale celor pe care ii luase in vizor.El trimitea emailuri la diverse persoane si institutii in numele celor doi politicieni. Cand a primit emailurile false de la hackerul 'Virgil', Jandarmeria Constanta a alertat SIPI Constanta si DIICOT Constanta.

×