x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jocuri şi concursuri pentru copii şi căţei

Jocuri şi concursuri pentru copii şi căţei

de Diana Scarlat    |    17 Mar 2012   •   15:36
Jocuri şi concursuri pentru copii şi căţei

Parcul Drumul Taberei a fost 'invadat' astazi de sute de copii veniti impreuna cu parintii sau cu bunicii sa vada catei de toate felurile, la inceputul campaniei de sterilizare facut de Fundatia Vier Pfoten impreuna cu Primaria sectorului 6 al Capitalei.

Evenimentul va continua si maine, cu baloane colorate, fetisoare pictate, concurs de 'mazgaleale' in scopuri caritabile, de la 'pitici' pentru patrupedele blanoase si multe surprize de la organizatori: Jocuri, concursuri si animatie pentru copii (face painting, modelare baloane, picturi pe tricouri etc.); teatru pentru copii, 'Ai grija de un caine maidanez' – personalitati ale lumii culturale, sportive si media vorbesc despre cainii fara stapan care le-au marcat evolutia, jocuri, concursuri si animatie pentru copii.

Aceste evenimente marcheaza startul campaniei de sterilizare a animalelor fara stapan din Sectorului 6, care va dura pana pe 31 mai. Patrupedele fara stapan din Sectorul 6 sunt prinse si sterilizate, deparazitate, vaccinate anti-rabic, marcate cu crotaliu si inregistrate. Medicii veterinari ai fundatiei Vier Pfoten isi desfasoara activitatea intr-o clinica amenajata de Primaria Sectorului 6 si in clinicile mobile ale Fundatiei. 'Este primul contract cu o primarie din Capitala, dar astepta, sa semnam contractul si cu Primaria Capitalei si cu primariile celorlalte sectoare', spun reprezentantii Vier Pfoten.

Startul petrecerii din Parcul Moghioros a fost dat de primarul Sectorului 6, Cristian Poteras, si de coordinatorul programului Vier Pfoten, 'Animale Fara Stapan', Anca Tomescu. Programul artistic oferit de patrupedele blanoase a-nceput cu o demonstratie de dresaj, cu fosti caini fara stapan, din programul 'Caini pentru Oameni', de terapie asistata de animale pentru copii cu dizabilitati.

Aceste programe fac adevarate minuni in lumea celor care nu cuvanta, reusind sa transforme catei ai strazii in adevarati performeri, gata oricand sa salveze vieti omenesti sau sa ajute copii cu dizabilitati. Cei 'dusi la scoala' pot face adevarate minuni: pot deveni actori, salvatori sau pot face terapie cu diversi copii cu autism. In spatele unui animalut dresat si bine-mbracat se poate ascunde oricand un mic binefacator. Un alt centru care transforma cateii strazii in caini utilitari este Planeta Ham-Ham, unde s-a infiintat si Clubul Cainilor Utilitari, pentru care dresorii fac adevarate minuni. O alta 'gaselnita' de primavara, pentru copii si catei este moda pentru catei, prezentata in premiera la 'Fashion Day' pentru catei, care a adus pe covorul rosu al 'Planetei ham-ham' patrupede imbracate cu hainute colorate, ce au defilat in fata spectatorilor pe 26 februarie. Organizatorii promit sa recidiveze, astfel incat sa avem cel putin doua parade ale modei canine pe an. 'Pentru noi, VIP inseamna Very Important Pet (animalut de casa foarte important)', a spus prezentatoarea paradei modei. Cateii si pisicutele din Romania au deja colectii primavara-vara si toamna-iarna, urmand ca din ce in c e mai multe sa 'vrea' sa defileze pe podium, asemenea unor mari vedete. Patrupedele au acum si hoteluri pentru catei si pisici, unele avand camere spatioase, cu televizor, jucarii, canapele si perne moi. Exista si locuri de joaca destinate exclusiv animalelor de companie, dar si dresaj adecvat fiecarui animalut.

Un alt eveniment important pentru patrupedele blanoase va fi prima editie Euro Dog Show 2012, cea mai importanta manifestare chinologica din Europa, care se va organiza la Bucuresti, in perioada 5-7 octombrie, adunand in Capitala peste 10.000 de caini de rasa, cu cei 20.000 de stapani ai lor, 100 de arbitri internationali si 50.000 de vizitatori. Inscrierea in concurs a inceput la sfarsitul anului trecut, la Asociatia Chinologica Romana, organizatorul evenimentului.

×
Subiecte în articol: copii jocuri catei