x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, urmărită de trei miliarde de telespectatori

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, urmărită de trei miliarde de telespectatori

08 Feb 2014   •   21:44
Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, urmărită de trei miliarde de telespectatori
Sursa foto: Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, urmărită de trei miliarde de telespectatori

Aproximativ trei miliarde de telespectatori din lumea întreagă au urmărit ceremonia de deschidere a celei de-a XXII-a ediţii a Jocurilor Olimpice de iarnă, vineri seara la Soci, a anunţat sâmbătă Comitetul de organizare.

"Ceremonia a fost urmărită de 40.000 de spectatori prezenţi pe stadionul Fişt şi de 3 miliarde de telespectatori din lumea întreagă", se arată într-un comunicat al comitetului.

În Europa, festivitatea de două ore şi jumătate a fost urmărită cel mai mult în Germania, cu o audienţă de 8,99 milioane de telespectatori (40 la sută audienţă), conform site-ului specializat Meedia. Aceasta a fost cea mai urmărită ceremonie de deschidere în Germania pentru o Olimpiadă albă de la Lillehammer (Norvegia) în 1994 (9,24 milioane telespectatori).

Însă ceremonia de la Soci a avut mai puţin succes în Marea Britanie, cu 2,5 milioane telespectatori şi doar 1 milion în Italia.

×