x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Jos comisarul Cazacu!"

"Jos comisarul Cazacu!"

24 Feb 2005   •   00:00

OBSERVATOR
RAZBUNARE - Clanurile tiganesti dau ordin politistilor nemteni Un scandal de pomina s-a declansat la IJP Neamt intre comanda Inspectoratului de Politie, pe de-o parte, si seful Directiei Politiei de Interventie Rapida (DPIR), din cadrul IJP Neamt, comisarul Daniel Cazacu, pe de alta parte.
EDUARD PASCU, ION ALEXANDRU

TINTA. Comisarul Daniel Cazacu, seful mascatilor nemteni, a fost pus la zid de clanurile tiganesti din Bacau si Neamt
Bomba a fost aruncata acum cateva zile cand, intr-un ziar local, a aparut un articol in care se arata ca comisarul Daniel Cazacu este propus pentru functia de sef al IJP Neamt. Imediat, conducerea IJP Neamt, comisarul Aurel Munteanu, si adjunctul sau, comisarul Stelica Bezim, au pus la cale un plan de discreditare.

COMPLOT. Totul a culminat miercuri, cand comanda Inspectoratului a ordonat organizarea unei conferinte extraordinare de presa. La aceasta au fost invitati ziaristii locali si mascatii DPIR Neamt, dar fara sef. Conferinta a fost prezidata de comisarul Stelica Bezim. Unii dintre politistii purtatori de cagule si-au acuzat seful, sub protectia anonimatului, ca i-a folosit in interes propriu pentru construirea unui garaj la locuinta parintilor din orasul Roman. Cand in sala si-a facut aparitia seful DPIR, mascatii au dat bir cu fugitii. S-a incins o polemica intre comisarii Cazacu si Bezim. Seful mascatilor l-a acuzat pe adjunctul IJP Neamt ca i-a instigat pe subalterni impotriva sa pe motiv ca urma sa schimbe o parte din "mascati", pentru ca aveau pete la dosare.

INTERESE. Aceasta conferita de presa nu este intamplatoare. Ieri, Curtea Suprema de Justitie trebuia sa se pronunte in Cazul Orbic. In urma cu doi ani, comisarul Cazacu si "mascatii" din subordinea sa, impreuna cu jandarmii au facut o descindere in cartierul tiganesc Orbic, situat la granita dintre judetele Neamt si Bacau. In urma acesteia, un jandarm a ramas fara un ochi dupa ce a fost lovit in fata cu o uluca de un tigan, iar mai multi politisti au ajuns in spital. Doi tigani, urmariti general, au fost impuscati mortal, cu bile de cauciuc, cand i-au atacat cu topoarele pe oamenii legii. Dupa ce Parchetul Neamt a dispus neinceperea urmaririi penale impotriva politistilor, o judecatoare a ordonat prelevarea de amprente de pe cozile topoarelor, lucru, tehnic vorbind, imposibil de efectuat. Curtea Suprema urmeaza astazi sa se pronunte in dosarul Orbic.

DEDESUBTURI. Surse din cadrul IJP Neamt sustin ca de fapt si de drept toata actiunea de discreditare a comisarului Daniel Cazacu a fost pusa la cale si platita de clanurile tiganesti. "A fost singurul care a avut si are curajul sa se ia de piept cu mafia rroma, care terorizeaza de ani in sir orasele Roman, Bacau, Tg. Neamt, si cu cea din cartierul Orbic. Este mare pacat ca s-a ajuns la asa ceva."

ANCHETA DE LA BUCURESTI
Imediat dupa conferinta de presa de la IJP Neamt, comandantul unitatii, comisarul Aurel Munteanu, s-a deplasat personal la Bucuresti, unde a cerut comandantului Politiei Romane, chestorul Valentin Fatuloiu, declansarea unei anchete la DPIR Neamt. Ieri, Corpul de Control al IGPR s-a deplasat la Neamt, unde urmeaza sa audieze partile beligerante. Concluziile acestui scandal vor fi date publicitatii in zilele ce urmeaza. Ieri, comisarul Cazacu urma sa fie facut cetatean de onoare al orasului Piatra-Neamt.
×
Subiecte în articol: observator comisarul neamţ cazacu