x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Juan Carlos la Covasna - Regele ii infurie pe ecologisti

Juan Carlos la Covasna - Regele ii infurie pe ecologisti

18 Oct 2004   •   00:00

Excursia pe care a facut-o la inceputul lunii in Romania l-a costat cam mult pe regele Spaniei, Juan Carlos. Aproape 60.000 de euro pentru o partida de vanatoare pe cinste in padurile Covasnei.

LAVINIA TUDORAN

PASIUNE COSTISITOARE. Vanatorul Juan Carlos starneste furia organizatiilor care militeaza pentru protectia animalelor
Dar nu banii sunt problema regelui de la Madrid, ci faptul ca si-a pus in cap organizatiile care militeaza pentru drepturile animalelor si care au sarit ca arse cand au auzit ca Juan Carlos si suita sa au impuscat, in cele trei zile cat au stat la Covasna, multe animale salbatice.

CA SI CEAUSESCU. Cine sunt cei suparati pe rege? Organizatia WWF si fundatia Aves. Aceasta din urma sustine ca regele si camarazii sai au ucis cinci ursi si au lasat raniti inca doi. Presedintele fundatiei, Laszlo Szabo-Szeley, il aseamana chiar pe Juan Carlos cu Ceausescu. "Doar Ceausescu mai facea din astea. Nici un vanator care se respecta nu omoara mai mult de un urs. Nu este etic", a declarat Szabo-Szeley pentru publicatia Scotland on Sunday, adaugand ca el crede ca Juan Carlos a venit sa vaneze ursi in Romania doar pentru ca in Spania nu pot fi vanati anual decat 27 de exemplare.

Un purtator de cuvant al regelui a spus ca acesta a venit intr-o vizita privata in Romania si nu face nici un comentariu despre calatoria sa.

TROFEELE. Directorul societatii Abies Hunting SRL, Sarkany Arpad, firma care a organizat partida de vanatoare, a spus ca Majestatea sa a sosit in Romania la invitatia unor prieteni din America si ca, din totalul de 14 animale vanate de grupul lui Juan Carlos, regele a doborat un urs, doi lupi si doi mistreti.
Juan Carlos este un impatimit intr-ale vanatorii. Si-a pus in practica pasiunea in multe tari, alaturi de personalitati, precum fostul presedinte eamerican, George Bush senior.

PRECEDENT. Nu este nici pentru prima data cand devine tinta gruparilor ecologiste. Anul trecut, dupa o partida de vanatoare in Polonia, alaturi de seful diplomatiei de la Varsovia, in care a impuscat un bizon, Juan Carlos a fost dur criticat. Bizonul este unul dintre animalele pe cale de disparitie, in lume existand doar 1.600 de exemplare.
Ziaristii de la Scotland on Sunday comenteaza turistii pasionati de vanatoare sunt, mai nou, o afacere grozava in Romania.
×
Subiecte în articol: observator juan carlos carlos juan