x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Judecătoarea Antonela Costache, cercetată pentru corupţie, rămâne în arest preventiv

Judecătoarea Antonela Costache, cercetată pentru corupţie, rămâne în arest preventiv

30 Apr 2013   •   10:39
Judecătoarea Antonela Costache, cercetată pentru corupţie, rămâne în arest preventiv
Sursa foto: luju.ro

Judecătoarea Antonela Costache de la Tribunalul Bucureşti, cercetată de DNA pentru corupţie, rămâne în arest preventiv, după ce magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie i-au respins o cerere de eliberare sub control judiciar. Anterior, judecătoarea primise o decizie favorabilă din partea Curţii de Apel Bucureşti, însă instanţa supremă a admis luni recursul DNA şi a hotărât ca Antonela Costache să rămână în arest.

Antonela Costache a fost arestată preventiv pe 25 martie, alături de o altă judecătoare de la Tribunalul Bucureşti, Viorica Dinu. Potrivit DNA, judecătoarea Viorica Dinu este acuzată de patru infracţiuni de trafic de influenţă şi luare de mită, iar Antonela Costache de complicitate la trafic de influenţă, luare de mită şi trafic de influenţă.

În acelaşi dosar, au fost arestaţi Sorin Vasilescu, grefier arhivar la Tribunalul Bucureşti; Costel Petre, avocat în Baroul Bucureşti, soţia acestuia, Daniela Petre; Marian Staicu, fratele lui Dinel Nuţu, fost Staicu. De asemenea, mai sunt inculpaţi Ileana Răducan, avocat în Baroul Dolj, Angela Cîrlan, Leon-Marius Neagu, Marian Catrin, Marian Vasile Tudor.

DNA susţine că, în luna ianuarie, grefierul Sorin Vasilescu de la Tribunalul Bucureşti a primit 5.000 de euro de la avocaţii Ileana Răducan şi Costel Petre, pentru a manipula sistemul informatic de înregistrare a cauzelor penale, astfel încât dosarul privind eliberarea din arest a omului de afaceri Dinel Nuţu (fost Staicu) să fie repartizat la un complet din care făceau parte şi cele două judecătoare.

De asemenea, Sorin Vasilescu, în baza unei înţelegeri cu Antonela Costache, a pretins de la Ileana Răducan suma totală de 150.000 de euro, din care 50.000 de euro pentru sine, iar 100.000 de euro pentru cealaltă judecătoare, care, la rândul său, urma să împartă aceşti bani cu ceilalţi membri ai completului.

Totodată, pentru a determina pe judecători să dispună punerea în libertate a fratelui său, Dinel Staicu, i-a remis avocatului Costel Petre suma de 60.000 euro.

×