x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Judecătoarea Aspazia Cojocaru, sub protecţia discretă a Poliţiei

Judecătoarea Aspazia Cojocaru, sub protecţia discretă a Poliţiei

30 Aug 2012   •   12:21
Judecătoarea Aspazia Cojocaru, sub protecţia discretă a Poliţiei

Procurorul care instrumenteaza dosarul privind amenintarile primite de judecatoarea Curtii Constitutionale Aspazia Cojocaru a decis punerea acesteia sub protectia discreta a Politiei. Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, angajatii MAI o vor supracheghea pe ruta de serviciu si in timpul plecarilor la tara.

Procurorul general, Codruta Kovesi, a declarat, in 22 august, ca in ancheta privind amenintarea transmisa Aspaziei Cojocaru, a fost identificata imprimanta cu care s-a scris pe plicul trimis la Curtea Constitutionala, precizand ca plicul nu a fost imprimat in penitenciar, ci "in alta parte".

Aspazia Cojocaru a reclamat, in 6 iulie, la Parchetul instantei supreme ca a fost amenintata inainte de inceperea dezbaterilor asupra avizului de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu, cu privire la votul pe care urma sa il dea.

In acest dosar, Nicu Pirlateanu, cel care i-a transmis o scrisoare de amenintare judecatoarei Aspazia Cojocaru la sediul Curtii Constitutionale, este cercetat pentru ultraj de catre procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul instantei supreme. Totodata, doi politisti, unul de la Inspectoratul de Politie Judetean Olt si celalalt de la Politia Capitalei sunt invinuiti in acest dosar, pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

Acestia sunt acuzati ca in 6 si 7 iulie au facut verificari in baza de date a Politiei, dupa criteriul "Cojocaru Aspazia", desi nu aveau in lucru o cauza penala.

Aspazia Cojocaru a primit doua amenintari, una in noaptea de 5 spre 6 iulie, in doua intervale orare, respectiv 22.00-23.00 si 3.00-4.00, iar cea de-a doua prin mesajul transmis la Curtea Constitutionala in 10 iulie.


×