x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Judecătoarea Turcu, repusă în funcţie

Judecătoarea Turcu, repusă în funcţie

de Violeta Fotache    |    12 Mai 2011   •   14:03
Judecătoarea Turcu, repusă în funcţie

165050-.jpgCSM a decis azi repunerea în funcţie a magistratei Elena Turcu şi recunoaşterea vechimii acesteia pe perioada suspendării, respectiv 8 iulie 2010-19 aprilie 2011. Elena Turcu e nimeni alta decât judecătoarea acuzată că şi-a condus autoturismul pe drumurile publice, sub influenţa alcoolului, şi a acroşat vehicule, însă instanţa supremă a achitat-o întrucât proba alcoolemiei a fost viciată .

După ce a fost achitată de instanţa supremă, Turcu a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să constate încetarea suspendării din funcţie, cu consecinţa repunerii în situaţia anterioară, respectiv plata drepturilor băneşti de care a fost lipsită şi recunoaşterea vechimii pe perioada cât a fost suspendată.

Deşi a decis repunerea în functie a judecatoarei, CSM a arătat însă că nu este de competenta sa sa dispuna plata drepturilor banesticuvenite către Turcu, ci Ministerul Justiţiei este cel care trebuie să-i rezolve situaţia financiară a judecatoarei. CSM a mai dispus sesizarea Comisiei de evaluare pentru a ţine cont atunci când va fi evaluată judecătoarea dâmboviţeană, procedură realizată din trei în trei ani.

×