x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Judecătorul Adrian Bordea şi-a depus candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM

Judecătorul Adrian Bordea şi-a depus candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM

05 Feb 2013   •   14:10
Judecătorul Adrian Bordea şi-a depus candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM
Sursa foto: luju.ro

Judecătorul Adrian Bordea și-a anunțat, astăzi, candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Bordea este singurul candidat pentru această funcție, după ce judecătorii Cristi Danileț și Alina Ghica s-au retras din cursă înaintea ședinței din 23 ianuarie a plenului CSM, ședință în care urma să se aleagă un nume pentru această funcție.

Candidatura lui Bordea este susţinută de susţinută de Secţia de judecători a CSM.

"În cadrul şedinţei de astăzi, s-a dezbătut candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului aşa cum s-a stabilit prin Hotărârea 94 de anul acesta a secţiei. Domnul judecător Adrian Bordea, judecător la ÎCCJ şi membru ales al Consiliului, a înţeles să îşi asume candidatura la această funcţie. În urma dezbaterilor pe care le-am avut în secţie, în unanimitate, membrii prezenţi au decis să susţină această candidatura a lui Adrian Bordea la funcţia de vicepreşedinte. S-a decis ca această susţinere a candidaturii să fie anticipată de o delimitare foarte clară a atribuţiilor celor două secţii ale Consiliului", a declarat Alexandru Şerban, preşedinte desemnat al Secţiei pentru judecători, citat de Agerpres.

Alina Ghica şi Cristi Danileţ îşi depuseseră candidaturile la funcţia de vicepreşedinte al CSM în 4 ianuarie, după alegerea Oanei Schmidt Hăineală ca preşedinte al Consiliului. Ulterior, adunările generale ale judecătorilor de la curţile de apel şi judecătorii au declanşat împotriva lor proceduri de revocare din CSM.


×