x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jumatate din pacienţii internaţi la pediatrie la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa sunt turişti

Jumatate din pacienţii internaţi la pediatrie la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa sunt turişti

de Nicoleta Craciun    |    09 Iul 2008   •   00:00

14:55 • Toate paturile din Secţia de Pediatrie a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa sunt ocupate în prezent, iar jumatate din cei internaţi sunt turişti veniţi în vacanţă pe litoral, mulţi dintre ei fiind diagnosticaţi cu boli diareice



Toate paturile din Secţia de Pediatrie a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa sunt ocupate în prezent, iar jumatate din cei internaţi sunt turişti veniţi în vacanţă pe litoral, mulţi dintre ei fiind diagnosticaţi cu boli diareice. Purtatorul de cuvînt al unităţii spitaliceşti, Roxana Cernat, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că cele 70 de paturi ale Secţiei de Pediatrie sunt ocupate, iar cei mai mulţi dintre pacienţi au fost diagnosticaţi cu boli diareice. Jumătate din cei internaţi sunt turişti, iar jumatate constănţeni. În cazul în care vor mai apărea cazuri grave la copii şi nu se vor elibera locuri în salon, atunci noii pacienţii vor fi transferaţi la Spitalul Clinic Judeean de Urgenta Constanta.
Roxana Cernat a precizat ca medicii de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase se confruntă în continuare cu numeroase cazuri de boli diareice acute, săptămînal prezentîndu-se peste o sută de persoane cu asemenea probleme de sănătate.
Potrivit sursei citate, cei mai mulţi pacienţi sunt constănţeni şi fac boli diareice din cauza igienei defectuaose şi a faptului că mănîncă diverse fructe sau legume nespălate. Astfel, în ultima săptămînă, s-au prezentat la spital 136 persoane, dintre care 77 au fost internate, iar din numarul celor care au primit tratament în spital 30 erau copii cu vîrste între 1 şi 4 ani. Purtătorul de cuvînt al spitalului a spus că nu se poate vorbi de focare de toxiinfecţie alimentară în cazurile respective.  De asemenea, mulţi dintre pacienţii care ajung la acest spital au plăgi muşcate. Roxana Cernat a declarat că numai săptămîna trecută au venit la spital 81 de persoane, majoritatea atacate de cîini, dar au fost şi pacienţi muşcaţi de pisici, cal, măgar şi şobolan. Vaccinarea antirabică este scumpă, o singură doză costînd aproximativ 70 de lei, iar un pacient are nevoie de 5 asemenea doze pentru finalizarea tratamentului. Costul acestor doze de vaccin este suportat din bugetul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase.
Purtătorul de cuvînt a mai afirmat că spitalul se confruntă în aceste zile cu o criză de vaccin antitetanic, iar pacienţii care au nevoie de acest tratament sunt îndrumaţi către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Roxana Cernat a explicat că situaţia va reveni la normal chiar de la sfîrsitul acestei săptămîni după ce Institutul Cantacuzino va trimite către Spitalul Clinic de Boli Infecţioase noi doze din respectivul vaccin.


×