x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jurnalul de Călătorie: Miracol turcoaz – Turcia, între lux, calm şi voluptate

Jurnalul de Călătorie: Miracol turcoaz – Turcia, între lux, calm şi voluptate

01 Iun 2009   •   00:00
Jurnalul de Călătorie: Miracol turcoaz – Turcia, între lux, calm şi voluptate

Marţi, 2 iunie, apare numărul 2 din Jurnalul de Călătorie, supliment gratuit al cotidianului Jurnalul Naţional. Începând cu acest număr, Jurnalul de Călătorie va avea o apariţie lunară, ieşind pe piaţă în prima zi de marţi a lunii.



Tema numărului - "Miracol turcoaz - Turcia, între lux, calm şi voluptate" - este dezvoltată în 15 pagini de reportaje şi fotografii inedite, care te introduc în universul Turciei exclusiviste. Eşti invitat într-o călătorie pe râul Dalyan, unde vei întâlni vestigiile civilizaţiei lyciene, cu impunătoarele morminte cu coloane şi frontoane săpate în piatră, pentru a poposi apoi pe fâşia îngustă de nisip care separă Delta Dalyanului de Marea Mediterană şi unde ţestoasele caretta-caretta vin de milenii să îşi depună ouăle.
Vei face popas şi pe Insula Cleopatrei, la marginea Golfului Gokova, locul unde se află cel mai rar şi mai preţios nisip din Turcia, protejat prin lege, cu ameninţarea pedepsei cu închisoarea, în cazul în care este luat de pe plajă "sub orice formă". Teatrele antice din Aspendos şi Side, templele, cascadele fastuoase de pe râurile Duden şi Manavgat ca şi bazarurile de unde poţi cumpăra condimente, covoare sau suveniruri cu "ochiul Fatimei" sunt alte atracţii ale Turciei exclusiviste, la ţărmurile mărilor Egee şi Mediterană.

Pentru a rămâne în zona credinţei musulmane, Jurnalul de Călătorie propune, de asemenea, reportaje din Cipru de Nord ş Tunisia, dar şi de la ţărmul Mării Negre, acolo unde, la Mangalia, se află cea mai veche moschee din Europa. Vei afla, totodată, ce alte atracţii mai are litoralul românesc şi care este istoria celei mai vechi staţiuni de la Marea Neagră, Eforie, care împlineşte anul acesta 110 ani. Dacă, totuşi, te simţi atras să călătoreşti mai jos de Vama Veche, poţi afla care sunt oportunităţile turistului român aflat în căutarea all-inclusive-ului bulgar.

×
Subiecte în articol: mass-media