x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jurnalul National, numarul 1!

Jurnalul National, numarul 1!

de Ruxandra Predescu    |    04 Aug 2008   •   00:00
Jurnalul National, numarul 1!

LIDER ● Trei ani de dominatie absoluta pe piata cotidienelor de calitate
Biroul Roman de Audit al Tirajelor (BRAT) a publicat la finele saptaminii trecute cele mai recente rezultate ale Studiului National de Audienta Focus (SNAF), aferente perioadei de masurare 23 aprilie 2007-13 aprilie 2008. Conform acestora, de trei ani, fara intrerupere, Jurnalul National conduce detasat in topul cotidienelor de calitate din Romania, acum, cu 742.000 de cititori in fiecare zi.



LIDER ● Trei ani de dominaţie absolută pe piaţa cotidienelor de calitate
Biroul Român de Audit al Tirajelor (BRAT) a publicat la finele săptămînii trecute cele mai recente rezultate ale Studiului Naţional de Audienţă Focus (SNAF), aferente perioadei de măsurare 23 aprilie 2007-13 aprilie 2008. Conform acestora, de trei ani, fără întrerupere, Jurnalul Naţional conduce detaşat în topul cotidienelor de calitate din România, acum, cu 742.000 de cititori în fiecare zi.


Datele SNAF arată că cel mai citit cotidian de calitate are cititori de calitate: tineri (60,3% au vîrste cuprinse între 14 şi 44 de ani) şi educaţi (71,1% au absolvit liceu, şcoală postliceală ori au studii universitare), iar aproape jumătate (46,8%) ne citesc în Bucureşti şi în oraşe cu peste 200.000 de locuitori.


SUCCES. Suplimentele editate de Jurnalul Naţional de luni pînă vineri adună şi ele sute de mii de cititori pentru fiecare apariţie: Ediţie de Colecţie – 385.000, Jurnalul de sănătate – 364.000, Jurnalul de bucătărie – 355.000, Jurnalul casei mele – 229.000 şi Jurnalul tv – 404.000. Oricare dintre suplimentele Jurnalului Naţional are o audienţă ce o depăşeşte pe aceea înregistrată de alte ziare de calitate, cum ar fi Cotidianul (199.000), Gîndul (191.000) sau Ziua (127.000). Jurnalul de duminică primeşte la acest val primele date de audienţă şi, cu 454.000 de cititori, intră în topul ziarelor de duminică direct pe locul 1, la distanţă faţă de următorii clasaţi.


Forţă de grup

Cifrele de audienţă înregistrate de publicaţiile Trustului Intact confirmă puterea mediatică a acestuia. Astfel, Jurnalul Naţional şi Gazeta Sporturilor sînt lideri pe segmentul cotidienelor de calitate, respectiv de sport, iar Săptămâna Financiară înregistrează creşteri constante de audienţă, diferenţa pînă la revista Capital fiind acum de doar 4.000 de cititori. Alte două publicaţii ale Trustului Intact se află la primele date de audienţă: Top Gear are 73.000 de cititori, iar Felicia se dovedeşte, şi în audienţe, un real succes: 218.000 de cititori pe ediţie.






Sursa: SNA Focus, aprilie 2007-aprilie 2008


Sondaj INSOMAR :Cele mai citite ziare

Jurnalul Naţional este cotidianul de calitate pentru care optează cei mai mulţi români atunci cînd li se cere să indice ziarul din care află cele mai multe informaţii despre evenimentele interne şi externe, după cum arată un sondaj realizat de INSOMAR în perioada 22-30 iulie, pe un eşantion de 1.506 persoane, cu o marjă de eroare de 2,8%. Astfel, întrebaţi din ce cotidian află cele mai multe informaţii, 15% dintre cei chestionaţi au optat pentru Jurnalul Naţional.
La mare distanţă se poziţionează în opţiunile respondenţilor cotidianul Adevărul, 9% dintre cei chestionaţi indicînd acest ziar drept sursă de informare. Adevărul este urmat la mică distanţă de Evenimentul Zilei, pentru care au optat 8% dintre subiecţii chestionaţi. Pe locurile următoare respondenţii au poziţionat România Liberă – pentru care şi-au exprimat opţiunea 3%, Gîndul – ales tot de 3% dintre respondenţi, Cotidianul – 2% şi Ziarul Financiar – tot cu 2%. Restul cotidienelor au primit procente mai mici de 2 din opţiunile celor chestionaţi.


LA TV. Subiecţilor sondajului li s-a cerut să indice şi postul tv care le oferă cele mai multe informaţii despre ceea ce se întîmplă zilnic în ţară şi în lume. Cea mai mare parte a respondeţilor, 32%, a ales Pro Tv drept televiziunea de la care află cele mai multe ştiri. Pe locurile următoare s-a poziţionat o televiziune de ştiri, Realitatea TV, în favoarea căreia au optat 22% dintre subiecţi, apoi Antena 1, pe care au indicat-o drept favorită 16% dintre respondenţi. TV România 1 ocupă locul patru în acest clasament, cu 12% din opţiunea subiecţilor, în timp ce Antena 3 a fost aleasă de 6% dintre cei intervievaţi. Pentru OTV au optat 5% dintre cei chestionaţi, 2% au indicat drept favorită Prima TV, alţi 2% au optat pentru un post tv străin, iar 1% pentru un alt post naţional.


RADIO. Cît priveşte posturile de radio, la aceeaşi întrebare 29% dintre respondenţi au indicat pe primul loc Radio România Actualităţi, urmat de Europa FM, pentru care au optat 19% dintre subiecţi.
În favoarea unui post de radio local s-au exprimat 13% dintre cei chestionaţi, 12% au ales Kiss FM, 9% şi-au exprimat preferinţa pentru Pro FM, iar 7% pentru un alt post. Radio 21 a fost declarat ca favorit de 4% dintre subiecţi, Radio Info Pro de 2%, iar Radio Guerilla, Naţional FM şi Radio Romantic de cîte 1%.

×