x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jurnalul Naţional: Numărul 1

Jurnalul Naţional: Numărul 1

de Ruxandra Predescu    |    28 Apr 2007   •   00:00

Cifrele celui mai recent studiu de audienţă confirmă faptul că Jurnalul Naţional işi păstrează poziţia de lider in topul ziarelor de calitate din Romania şi se apropie de un milion de cititori. Celelalte publicaţii ale Trustului Intact, Gazeta Sporturilor şi Săptămana Financiară, işi menţin poziţiile fruntaşe in topul categoriilor din care fac parte.

Joi, 26 aprilie, Biroul Roman de Audit al Tirajelor (BRAT) a comunicat noile date oficiale ale Studiului Naţional de Audienţă Focus (SNAF) pentru perioada ianuarie 2006 - ianuarie 2007. Conform acestora, audienţa Jurnalului Naţional se află in creştere cu 5.000 de cititori, totalul fiind de 947.000 de cititori in fiecare zi.

Cifrele celui mai recent studiu de audienţă confirmă faptul că Jurnalul Naţionalişi păstrează poziţia de lider in topul ziarelor de calitate din Romania, la distanţă de 188.000 de cititori faţă de următorul clasat in top.

Publicul Jurnalului Naţional este localizat in aglomerările urbane, aproape jumătate dintre aceştia (45,8%) aflandu-se in Bucureşti şi in localităţi cu peste 200.000 de locuitori. Cititorii noştri au un profil de invidiat: aproape o treime din aceştia aparţine categoriei socio-demografice AB (29,9%). In ceea ce priveşte ocupaţia acestora, aproape un sfert (22,1%) sunt salariaţi cu funcţie de conducere şi intreprinzători particulari. Pentru a completa acest tablou reuşit, trebuie să mai spunem că 35% dintre cei care citesc Jurnalul Naţional sunt absolvenţi de invăţămant superior, şcoală postliceală şi colegiu, in timp ce alţi 35,3% au absolvit liceul. Aproape un sfert (24,7%) din cititorii Jurnalului Naţional are un venit ce depăşeşte 200 de euro/lună, iar o treime depăşeşte acest prag.

APROAPE DE MILION. Cele mai recente date SNA reprezintă a opta auditare consecutivă in care Jurnalul Naţional ocupă poziţia de lider in topul ziarelor de calitate din Romania. Cu alte cuvinte, de aproape doi ani, Jurnalul Naţional este cel mai citit dintre ziarele de calitate din Romania. Acest fapt demonstrează calitatea incontestabilă a cotidianului editat de Trustul Intact, dar şi faptul că o publicaţie poate avea succes abordand subiecte profunde, analize, reportaje senzaţionale şi bine documentate, fără titluri sforăitoare, insă golite de substanţă. Faptul că Jurnalul Naţional se apropie de un milion de cititori in fiecare zi arată clar opţiunea consumatorilor de presă din Romania pentru campanii editoriale ce surprind viaţa de zi cu zi, fără farduri şi fasoane, aşa cum au fost, sunt şi vor mai fi: "Redescoperirea Romaniei", "Croaziera Jurnalul Naţional", "Un secol de Flămanzi", "Lumea Interzisă", "Omul sub net". Cei aproape un milion de cititori pe care-i are Jurnalul Naţional in fiecare zi citesc "Cartea de Colecţie", citesc şi ascultă "Ediţiile şi muzica de Colecţie", se duc vara la concertele Folk You, caută "Poveşti alese", admiră "Fotografia de Jurnal", savurează cele mai alese "Reţete de Paşti" şi ascultă cu plăcere muzica bună, "Flacăra" şi "Cantecele noastre, toate".

CLASAMENTE. Conform celui mai recent SNAF, Cotidianul, aflat la prima auditare, are 129.000 de cititori, cateva ziare au creşteri procentuale modeste: Gandul (0,44%), 7plus (4,23%), Romania liberă (1,27%), Evenimentul zilei (2,99%), iar Libertatea, Adevărul, Ziua, Curierul Naţional şi Ziarul inregistrează pierderi de audienţă. Şi celelalte publicaţii ale Trustului Intact işi menţin poziţiile fruntaşe in topul categoriilor din care fac parte. Astfel, cotidianul Gazeta Sporturilor continuă să rămană cel mai citit ziar de sport din Romania, cu 827.000 de cititori, la o distanţă considerabilă (213.000) faţă de cotidianul de profil editat de Ringier, ProSport.

In ceea ce priveşte publicaţiile economice, revista Săptămana Financiară continuă să urce in preferinţele publicului, cu o audienţă de 232.000 de cititori pentru fiecare ediţie, in timp ce principalul său competitor, Capital, pierde la această auditare 16.000 de cititori.

SUPLIMENTE
Suplimentele Jurnalului Naţional se bucură şi ele de atenţia şi de interesul cititorilor, "vedetă" fiind Jurnalul tv, cu un total de 616.000 cititori, la distanţă de aproape 100.000 de cititori faţă de Ghidul TV editat de Evenimentul zilei, ocupand astfel primul loc in clasamentul suplimentelor tv ce insoţesc ziarele de calitate. Celelalte suplimente editate de Jurnalul Naţional au, la randul lor, cifre foarte bune de audienţă: Ediţie de Colecţie (412.000), Jurnalul de sănătate (476.000), Jurnalul de bucătărie (461.000), Jurnalul casei mele (337.000), demonstrand preferinţele cititorilor pentru subiecte şi informaţii de calitate. Jurnalul Naţional este singurul cotidian care oferă cate un supliment gratuit in fiecare zi, de luni pană vineri.

×
Subiecte în articol: observator jurnalul national cititori