x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator JURNALUL UNUI ROMĂN SĂRAC. Cum să fac bani. Nişte gânduri.

JURNALUL UNUI ROMĂN SĂRAC. Cum să fac bani. Nişte gânduri.

de Luiza Moldovan    |    04 Iun 2013   •   17:12
JURNALUL UNUI ROMĂN SĂRAC. Cum să fac bani. Nişte gânduri.

Am auzit că Ramona Gabor îi mulţumeşte în fiecare zi lu’ Dumnezeu pentru că stă în vilă de lux, conduce maşină de lux şi se dă cu barca de lux de câte ori vrea pielea ei. Păi aşa creştin mai zic şi eu! Ia să vină colea, la Românica! Ia să se ducă la job în fiece zi, ia să stea la semafor ca o proastă şi s-o stropească un şmecher cu bemveul! Ia s-o apostrofeze şeful că n-a făcut aia, că n-a făcut ailaltă! Ia să se caute-n buzunar când vine factura la lumină! Ha! “Îţi mulţumesc, Doamne, că am maşină de lux”, sau cum îi zice lu’ Bătrânu’, ca nu-nţeleg. Şi apasă pe ambreiaj. Mersi!

Mă rog... în altă ordine de idei, am zis să fac şi eu ca ea. Că vreau să fac bani, da’ nu-mi iese de nici o culoare. Cu un arăbete d-ăla, mă scuzi, n-am cum. Am auzit că ăştia sunt cirscumcişi sau ceva. În fine. Nu. Deci nu cu arăbeţi, deşi am auzit că sunt băieţi faini. Da’ nu, nu, mersi mult. Prefer români d-ai noştri, că mult fluieresc şi mult ciobănesc (nu fac aluzie la Becali, dacă vă gândiţi).

Cu un evreu. Nu. Se dau prea des cu capul de ziduri. Aş ameţi. Deşi nu ştiu dacă şi femeile fac chestia asta la ei, prefer, totuşi, să nu, deşi am doi prieteni evrei practicanţi, soţ şi soţie, ducători la sinagogă, nişte prăjituri de oameni, nu altceva, dar tot m-am simţit jignită când el a zis ceva de Mântuitorul! N-aş suporta!

Cu un fotbalist. Nu, că ăştia, dacă stau prea mult în Italia, încep să vorbească româneşte cu accent italienesc. Ar fi oribil, pentru că eu iubesc prea mult limba română ca să-i permit cuiva aşa ceva.

Să fac gogoşi la intersecţie-n Titan. Am încercat. Adică ce vreau să spun. M-am gândit foarte mult, pentru că am citit că dacă te gândeşti foarte mult, gândurile capătă concreteţe, da’ la mine n-au căpătat. Deşi mi-am imaginat cum fac eu gogoşi în intersecţie la Titan, totuşi, aceste gânduri nu s-au materializat! “Fir-ar!”, cum se zice în desenele animate! Nici aici n-am reuşit!

Ce-aş putea să mai fac ca să fac rost de nişte bani? Să şantajez pe cineva, c-am auzit c-aşa se practică. Bun, dar pe cine? Şi de ce? A, nu, stai, ca să câştig bani. Păi e foarte simplu, că pe fiică-mea o şantajez tot timpul: “dacă mai faci figuri, plec de-acasă şi te las singură!”. Şi nu mai face figuri. Deci sunt un bun şantajist. Dar pe cine să şantajez? Pe Ponta? Pe Udrea? Pe cine mama mă-sii? Mă gândesc şi vă comunic.

×