x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Justin Bieber și-a exprimat sprijinul față de mișcarea Black Lives Matter

Justin Bieber și-a exprimat sprijinul față de mișcarea Black Lives Matter

23 Sep 2017   •   17:00
Justin Bieber și-a exprimat sprijinul față de mișcarea Black Lives Matter

Cântăreţul canadian de muzică pop Justin Bieber, prezent în ultimii ani în presa internaţională mai degrabă din cauza problemelor sale cu instanţele nord-americane decât datorită unor luări de poziţie pe teme politice, şi-a exprimat în mod neaşteptat sprijinul faţă de mişcarea Black Lives Matter prin intermediul unui mesaj publicat vineri pe Instagram, informează AFP. 

Artistul canadian, în vârstă de 23 de ani, care şi-a întrerupt turneul mondial la sfârşitul lunii iulie fără să ofere fanilor nicio explicaţie, a publicat pe contul lui de pe reţeaua de socializare Instagram un mesaj în care afirmă că sprijină lupta pe care mişcarea Black Lives Matter o duce pentru a denunţa violenţele comise de Poliţia americană asupra persoanelor de culoare. 

"Sunt un canadian caucazian şi nu aş putea să ştiu niciodată ce înseamnă să fii o persoană americană de culoare, dar ştiu că doresc să fac ceva în acest sens şi să mă folosesc de vocea mea pentru a denunţa rasismul", a scris artistul în acel mesaj. 

"Este o problemă reală, pe care nu am văzut-o niciodată atât de prezentă ca acum în viaţa mea", a adăugat Justin Bieber în textul care însoţeşte o fotografie ce prezintă logoul oficial al mişcării Black Lives Matter. 

Fostul copil-vedetă al muzicii pop nu se aventurează în general în domeniul politicii. Cu toate acestea, el a spus într-un interviu acordat în 2011 că avortul reprezintă "o crimă". 

În 2014, pe internet a fost publicat un videoclip mai vechi care îl prezenta pe Justin Bieber, pe atunci adolescent, în timp ce spunea o glumă rasistă şi folosea cuvântul "negru", considerat un termen insultător la adresa persoanelor de culoare. 

După publicarea acelui clip, tânărul cântăreţ canadian a prezentat scuze publice.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Justin Bieber black lives matter