x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Justiţie - Tudor Chiuariu, demisie cu acuze

Justiţie - Tudor Chiuariu, demisie cu acuze

de Miruna Pasa Petru    |    10 Dec 2007   •   00:00
Justiţie - Tudor Chiuariu, demisie cu acuze
Sursa foto: Christian Silva/

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, şi-a anunţat ieri demisia din funcţie, acuzăndu-l pe şeful statului că i-a inscenat o mascaradă politică. • VIDEO



Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, şi-a anunţat ieri demisia din funcţie, acuzăndu-l pe şeful statului că i-a inscenat o mascaradă politică.


Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, şi-a anunţat ieri demisia. Politicianul liberal a pus decizia sa pe seama şefului statului Traian Băsescu, pe care l-a acuzat că a pus la cale o "inscenare ridicolă" impotriva lui. Chiuariu a declarat că işi va depune demisia in cursul acestei dimineţi şi că l-a informat deja telefonic pe primul-ministru Tăriceanu, in cursul zilei de sămbătă, despre această decizie personală. El a promis că, imediat ce "se va termina mascarada" legată de urmărirea sa penală, se va intoarce pentru a continua reforma pe care a inceput-o in sistemul judiciar romănesc.
ATAC. In discursul premergător acestui anunţ, ministrul a lansat un adevărat atac impotriva lui Traian Băsescu, a susţinut că este "liniştit şi increzător" şi că nu va fi unul dintre personajele servile care ii plac şefului statului. "Nu depind de funcţia politică şi nu sunt intimidat. Voi renunţa la funcţie, insă am o promisiune: atunci cănd această inscenare ridicolă va lua sfărşit, mă voi intoarce pentru a duce la bun sfărşit ceea ce am inceput şi pentru a termina reforma in justiţie. Va trebui să dăm dovadă de responsabilitate şi să punem capăt circului făcut de Traian Băsescu", a susţinut Tudor Chiuariu. Conflictul deschis dintre şeful statului şi ministrul Justiţiei a inceput in momentul in care procurorii anticorupţie au cerut aviz pentru invinuirea lui Chiuariu in dosarul "Poşta Romănă". Ministrul este cercetat pentru că ar fi avizat favorabil o Hotărăre de Guvern prin care un imobil din centrul Capitalei a fost trecut din domeniul public in cel privat.


Posibili succesori

După demisia lui Tudor Chiuariu, au crescut şansele senatorului Norica Nicolai de a prelua acest post, susţinută fiind de o grupare importantă din PNL. Vicepreşedintele liberal Crin Antonescu ne-a declarat că, din punctul lui de vedere, există două variante. "Ori un om politic puternic, reprezentativ pentru partid şi care are legătură cu justiţie, şi o numesc aici pe doamna Norica Nicolai, ori un independent cu activitate importantă in domeniul justiţiei, preferabil avocat", ne-a declarat Antonescu. Primul nume care s-ar potrivi descrierii ar fi cel al Renatei Weber, dar Antonescu spune că aceasta este scoasă din discuţie.
  • Monica Iordache Apostol

×
Subiecte în articol: observator tudor chiuariu