x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator K 1 canta panseuri

K 1 canta panseuri

de Dana Ciobanu    |    16 Aug 2005   •   00:00
K 1 canta panseuri

"Steaua de Mare" a Festivalului Callatis a adus pe scena, duminica seara, un marfar cu zdobi si zdubi, care, din fericire, nu au fost K 1.

Deschiderea spectacolului de duminica a fost rezervata unui "greu" al scenei romanesti, artist interzis multa vreme de regimul comunist, Gil Dobrica. Maestrul a venit insotit de Cristiana, alaturi de care sustine, in fiecare seara, un program artistic la de-acum celebrul Restaurant Ciresica, vizitat atat de des de presedintele Basescu in ultimele saptamani.

CHEF DE VORBA. Furtunos au calcat pe urmele lor Radu Fornea si colegii din K 1. Si dac-ar fi fost doar atat!, dar Fornea avea pofta de vorba cu publicul. Un discurs desirat din punct de vedere al gramaticii si al logicii a facut spectatorii sa fluiere din toti rarunchii si organizatorii sa se piarda cu firea. Liderul K 1 si-a vazut insa de vorba inainte, ignorand faptul ca fiecare minut din polologhia sa intarzie desfasuratorul transmisiunii in direct. Vreti panseuri tip Fornea? Iata cateva: "Am plecat de la un proiect si ne intoarcem la un nou proiect", "Hai sa vedem daca putem sa facem o treaba impreuna" sau "Dorim sa-i multumim nasului nostru, stie el cine e". Basca, Raducu are si probleme cu memoria. Festivalul de la Belleville (Italia) nu a avut loc acum doua saptamani, dupa cum a mentionat pe scena, ci acum mai bine de o luna. Pentru a arata cata inspiratie sade in capsorul lui, liderul K 1 a "compus" ad-hoc un cantec (cat un refren) pentru spectatorii Callatisului: "Sunt din Mangalia/Sau din toata Romania". Mare poet, mare caracter!

Fiindca Marfarul a venit fara Tanti Lina, cea care povesteste ca "E noapte in Magadascar si toata jungla face nani", Catalin Maruta si-a luat el femeie de serviciu, sa-i netezeasca drumul pe scena. Gazda Tonomatului si, temporar, a emisiunii Club Callatis are din ce in ce mai mult curaj in a arata hibele muzicii romanesti actuale. Trupa cu "450 de oi", Zdob si Zdub, a intrat in scoica fara bunica Lidia, dar cu energie cat pentru o armata. Cu un sound excelent si o prezenta scenica de exceptie, zdubii au aratat ca se poate!

×
Subiecte în articol: observator