x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Klaus Iohannis, întrebat de ce susține un torționar. Marin Iancu: „Lazăr mi-a amânat de patru ori eliberarea

Klaus Iohannis, întrebat de ce susține un torționar. Marin Iancu: „Lazăr mi-a amânat de patru ori eliberarea

12 Apr 2019   •   13:08
Klaus Iohannis, întrebat de ce susține un torționar. Marin Iancu: „Lazăr mi-a amânat de patru ori eliberarea
Sursa foto: Lucian Alecu

S-au încheiat consultările cu președintele Klaus Iohannis de la Cotroceni. Foștii dețunuți politici de la Aiud, Marin Iancu și Ioan Muntean i-au sugerat președintelui României o întrebare și anume, dacă la 30 de ani de la Revoluție persoane care pot fi catalogate drept torționari sau care au sprijinit torționarii, pot ocupa funcții de conducere, în special cea a procurorului general.

„Invitația președintelui României a fost cu privire la probleme justiției și nu strict la referendum, dânșii au considerat că în această perioadă de după 89 nu ar fi fost indicat de drepturile și libertățile cetățenești să se ocupe o persoană funcția de procuror, cși era cel care avea posibilitatea să elibereze deținuții de la Aiud. Domnul Muntean a fost respins de două ori și când a sesizat niște nereguli, dânsul a fost încarcerat într-un regim special pentru că a calomniat organele puterii de stat”, a subliniat deputatul Eugen Nicolicea.

Fostul deținut politic, Marin Iancu a declarat: „Am fost amânat de patru ori nejustificat. În legătură cu Lazăr eu nu am știut  cine e procurorul. Când am văzut la telefon că au prezentat cei de la Antena 3 lista cu deținuții politici, m-am uitat și eu, însă acest om este lipsit de cultul umanității, neavând posibilitatea să putem sta de vorbă”.

Lovitură surprinzătoare dată de PSD, care a venit la consultările de la Cotroceni cu doi dintre deținuții politici de la Aiud.

Ioan Muntean și Marin Iancu, alături de deputatul Eugen Nicolicea, au format delegația Partidului Social Democrat.

"Să ştiţi că mă bucur că v-au trimis pe dumneavoastră. O să mai vorbim câteva minute după", a spus şeful statului în debutul întâlnirii cu delegaţia PSD.Antena 3

 

 

×
Subiecte în articol: klaus iohannis consultări PSD