x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă au transmis mesaje de condoleanţe pentru militarul român mort în atacul de la Kabul

Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă au transmis mesaje de condoleanţe pentru militarul român mort în atacul de la Kabul

05 Sep 2019   •   13:23
Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă au transmis mesaje de condoleanţe pentru militarul român mort în atacul de la Kabul

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă au transmis mesaje de condoleanţe pentru militarul român care a murit în atacul de joi dimineaţă de la Kabul.

"Îmi exprim întreaga compasiune pentru pierderea vieţii militarului român care a decedat, în această dimineaţă, în Kabul, Afganistan, în urma unui atentat terorist executat cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra autovehiculului pe care-l conducea. Armata României este şi va continua să fie o instituţie fundamentală a naţiunii noastre, care merită recunoştinţa şi preţuirea tuturor românilor şi care-şi va face în continuare datoria, alături de aliaţii şi partenerii noştri, pentru menţinerea păcii şi securităţii internaţionale. Prezenţa militarilor români în Afganistan, ca şi în alte teatre de operaţii, este o dovadă a statutului României de furnizor de securitate şi stabilitate şi o componentă importantă a apartenenţei noastre la comunitatea euroatlantică. Transmit condoleanţe familiei îndoliate şi le sunt alături în aceste momente dureroase", se arată în mesajul preşedintelui, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.
De asemenea şi premierul României a transmis joi un mesaj, după atacul din Afganistan, după ce un alt român a decedat în atentatul din Kabul din apropierea cartierului general al NATO. 

„Condoleanțe familiei soldatului român căzut astăzi la Kabul și tuturor celor care au pierdut pe cineva. Este încă o tragedie, încă un eveniment cumplit care ne îndurerează, ne zdruncină, dar ne și obligă, în egală măsură, să continuăm să condamnăm și să luptăm cu toate forțele împotriva terorismului, acest flagel menit să semene ură și teamă.

Sunt cu sufletul alături de cei aflați în durere și reiterez ferm sprijinul Guvernului României pentru acțiunile de instaurare a păcii și stabilității în Afganistan”, a transmis premierul Viorica Dăncilă pe pagina sa de Facebook.

Agerpres

×