x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Kovesi vrea ca perioada de reţinere să fie de 72 de ore: "Nu putem face justiţie contra cronometru"

Kovesi vrea ca perioada de reţinere să fie de 72 de ore: "Nu putem face justiţie contra cronometru"

19 Apr 2012   •   10:29
Kovesi vrea ca perioada de reţinere să fie de 72 de ore: "Nu putem face justiţie contra cronometru"

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a propus, in cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, marirea perioadei de retinere de la 24 la 72 de ore. Motivul este ca "nu se poate face justitie contra cronometru".

"Pana ieri aveam inregistrate peste 28.000 de dosare de evaziune fiscala la toate unitatile de parchet. Numai in martie au fost 3000 de doare de evaziune fiscala. Daca ne raportam la criteriul numeric, putem spune ca numarul infractiunilor constatate e mai mare decat in anii trecuti', a declarat Kovesi pentru presa.

"Procurorii nu se pot concentra sa solutioneze in termen rezonabil toate aceste sesizari si de aceea incercam sa ne concentram pe prioritati, sa identificam acele dosare care vizeaza prejudicii mari si in care sa facem ancheta cat mai repede", a mai spus Kovesi.

'Nu putem sa facem o justitie contra contrometru. Imaginati-va un dosar cu 10 sau 15 persoane. Trebuie sa te duci la judecator, sa audiezi, sa le respecti dreptul la aparare. Si judecatorul trebuie sa aiba timp pentru a studia dosarul, aparatorii sa aiba timp sa pregateasca apararea', a mai spus Kovesi.

Laura Codruta Kovesi a precizat ca termenul de 48 sau 72 de ore nu este unul inventat si ca exista in toate tarile din Uniunea European.

×