x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator La 24 de ani a murit dăruind viaţă

La 24 de ani a murit dăruind viaţă

de Carmen Plesa    |    02 Sep 2010   •   00:00
La 24 de ani a murit dăruind viaţă

Pentru vecini era băiatul care obişnuia să se plimbe cu un câine husky. Pentru cei cu care juca biliard era un campion care tocmai câştigase ca premiu un tac foarte valoros. Pentru profesorii de la Facultatea de Geografie a Universităţii Bucureşti: un fost student. Pentru şefii care îi desfiinţaseră postul: un salariu mai puţin de plătit. Pentru cei care treceau pe lângă el, pe Bulevardul Magheru, pe 19 august, era un tânăr zdravăn.

Pentru poliţie a fost un nume pe un proces-verbal. Pentru jurnalişti şi cei care fac statistici: un număr la capitolul victime. Pentru medici: un traumatism cranio-cerebral grav şi un "pronostic rezervat". Pentru aparatele din Spitalul de Urgenţă Floreasca: un corp. Pentru un om care aştepta un rinichi, ca să mai poată trăi, a fost şansa la viaţă. Pentru cei care l-au iubit a fost Cosmin.

La 19 august se întorcea de la un interviu de angajare. Iniţial, fusese programat dimineaţă, dar el ceruse ca ora să fie schimbată. Mergea pe Bulevardul Magheru. Pe trotuar. Era cam abătut. Îşi pierduse serviciul, tot încerca să se angajeze şi-l păcăliseră unii şi alţii, pentru care muncise şi care nu-l plătiseră. Dar era un luptător, unul care ajunsese dintr-un bebeluş prematur, căruia nu i se dăduseră prea multe şanse să trăiască, un ditamai bărbatul de 24 de ani. Ultima bătălie cu viaţa a început-o atunci, într-o joi după-amiază, pe Bulevardul Magheru, când o maşină a intrat pe trotuarul pe care mergea. L-a lovit din spate, la cap. L-au dus la Spitalul de Urgenţă. Şi pentru că nu-i găseau actele, au sunat de pe telefonul lui la numărul în dreptul căruia scria "Tata".

A urmat o operaţie, şi încă o operaţie, şi iar operaţie. Şi veghea cu lacrimi a părinţilor şi prietenilor. Şi speranţa că se va trezi repede din comă. Apoi îndoiala că nu va mai fi la fel atunci când se va trezi. Dar după zece zile de luptă şi speranţe, medicina a declarat sec: "comă cerebrală". Părinţii au dorit ca băiatul lor să trăiască măcar prin alte persoane şi au ţinut să-i fie transplantate organele. Era un donator... bun, un tânăr zdravăn, care făcuse mult sport. Fusese lovit doar la cap, în accident, în rest avea doar câteva zgârieturi. Au apucat să-i preleveze doar un rinichi. Pentru că miercuri dimineaţă, înainte să apară zorii, i s-a oprit inima.

De ieri, Cosmin Florescu şi-a sigilat contractul cu viaţa, a suspendat pentru totdeauna râsul pe care i-l auzeau colegii de cămin pe holuri, dragostea pentru animale, energia şi talentul din concursurile de biliard. "Era mare şi aşa de blând la suflet, de-ţi calma orice nervi. Şi muncitor, a lucrat mereu, şi în timpul facultăţii. Şi-ar fi dat sufletul pentru oricine", l-a caracterizat unul dintre prieteni.
Azi, Cosmin se întoarce în pământ, la Stoicăneşti, satul său natal din Olt. Dumnezeu să te odihnească în pace, suflet bun!

Cosmin Florescu este cea de cea de a treia victimă a accidentului de la 19 august, de pe Bulevardul Magheru.
"Un Logan cu numărul de înmatriculare B- 17-WCI, circula pe prima bandă de pe Bulevardul Magheru din Capitală, iar pe banda a doua mergea un Citroen.  În apropiere de Cinema Patria, pe sensul de mers dinspre Romană către Piaţa Universităţii, cele două autoturisme  s-au acroşat, iar Loganul a pătruns pe trotuar şi a lovit trei pietoni, o femeie şi doi bărbaţi", potrivit purtătorului de cuvânnt al Poliţiei Capitalei.
În urma accidentului, trei persoane: Cosmin Florescu, batrâna de pe trotuar şi şoferul Loganului şi-au pierdut viaţa.

×
Subiecte în articol: observator