x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator La liceu cu media 3,94

La liceu cu media 3,94

de Eugenia Mihalcea    |    23 Iun 2009   •   00:00

Peste 2.600 de absolvenţi de gimnaziu din Bucureşti, din totalul celor 12.250, au medii de înscriere la liceu mai mari de 9. Doi elevi, unul de la Liceul "Decebal" şi celălalt de la Şcoala "Ferdinand I", au 9,97. Cea mai mică notă de admitere la liceu este a unui elev de la Şcoala nr. 117, care se înscrie la liceu cu media 3,94. Şcolarul a terminat gimnaziul cu 6,01, dar a obţinut la tezele unice numai 1,87.



Ierarhia candidaţilor la liceu a fost stabilită pentru toată ţara. Potrivit acesteia, trei elevi din Mehedinţi, de la Colegiul "Traian" şi câte unul din Caraş-Severin, Dâmboviţa şi Dolj au reuşit să ia 10 pe linie la tezele unice şi să termine gimnaziul tot cu nota 10. Aceştia vor fi repartizaţi la primul liceu pe care îl trec în foaia de înscriere.

Admiterea la liceu se va face computerizat, în funcţie de notele la tezele unice şi de media de absolvire a gimnaziului, fiecare cu o pondere de 50% din media de admitere. Pentru a participa la repartizarea computerizată, absolvenţii de gimnaziu mai au la dispoziţie două zile să completeze fişele de înscriere. Repartizarea va avea loc la 3 iulie.

×
Subiecte în articol: scoala