x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator La munte a venit zăpada. Ninge slab şi viscolit

La munte a venit zăpada. Ninge slab şi viscolit

de Sorin Anghel    |    18 Noi 2008   •   00:00
La munte a venit zăpada. Ninge slab şi viscolit

Azi noapte a nins slab în zona montană. Deocamdată nu se poate schia, stratul de zăpadă fiind destul de subţire. Meteorologii anunţă că la sfârşitul săptămânii va ninge abundent, fiind posibil ca precipitaţiile sub formă de ninsoare să-­şi facă apariţia şi în sudul ţării.



Stratul de zăpadă în masivul Postăvaru din Poiana Brasov măsoară 3 centimetri si se înregistrează o temperatură de ­7°C. La Predeal stratul de zăpadă este de doi centimetri şi sunt ­2°C, la Sinaia stratul de zăpadă are doi centimetri şi sunt ­5°C, iar la Vârful Omu stratul de zăpadă măsoară 4 centimetri şi se înregistrează ­7°C. "Până spre sfârsitul săptămânii nu o să mai ningă decât foarte slab si izolat, doar la munte. De asemenea, la noapte o să ningă slab la cotele înalte. Până joi vremea o să fie frumoasă, iar de vineri seară până duminică o să ningă abundent, cu intensificări ale vântului, atât la munte, cât şi în zonele muntoase mai joase, la Braşov şi Predeal", a declarat Ovidiu Câmpean, meteorolog de serviciu la Centrul Meteo Transilvania Sibiu. Potrivit sursei citate, în week­end este posibil să se poată schia pe pârtiile pe Valea Prahovei.

Nici în Masivul Parîng, de pe Valea Jiului, nu s­a depus foarte multă zăpadă. ˝A nins foarte puţin. S-a albit totul, dar încă nu se poate schia. Stratul de zăpadă este de 3-4 degete. Zăpada care se adună acum în staţiune este adusă de vânt din zona de creastă˝, a declarat Dan Breda, de la Salvamont Petroşani. Chiar dacă stratul de zăpadă va creşte până la sfârşitul săptămânii, sezonul de schi nu va fi deschis. Administratorii instalaţiilor de transport pe cablu au luat această decizie în semn de solidaritate cu minerii ucişi la Petrila sâmbătă.

×
Subiecte în articol: romania zăpadă