x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator La şcoală, doar trei săptămâni

La şcoală, doar trei săptămâni

04 Ian 2010   •   00:00

Peste trei milioane de elevi şi copii din grădiniţe, dar şi unii studenţi, revin astăzi la cursuri.



Vacanţa de iarnă a fost de această dată mai lungă cu o săptămână din cauza concediului fără plată al profesorilor.
Vacanţa a început la 14 decembrie 2009, cu o săptămână mai devreme, cu excepţia câtorva şcoli, din cauza concediului fără plată al profesorilor.

Recuperarea orelor poate fi realizată fără ca elevii să fie aduşi la şcoală sâmbăta sau duminica, a declarat ieri secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Oana Badea. Semestrul întâi continuă din 4 ianuarie până la 29 ianuarie, iar în intervalul 30 ianuarie-7 februarie 2010 este programată vacanţa intersemestrială. Semestrul II începe luni, 8 februarie 2010, şi se încheie vineri, 11 iunie 2010.

De sâmbătă, 3 aprilie, şi până duminică, 11 aprilie 2010, elevii vor fi în vacanţa de primăvară. Vacanţa de vară va începe sâmbătă, 12 iunie, şi se va termina duminică, 12 septembrie 2010. Tot astăzi revin la cursuri şi unii studenţi, dar vacanţa acestora este reglementată la nivelul fiecărei instituţii de învăţământ superior. Până la vacanţa de iarnă, în zeci de şcoli cursurile au fost suspendate din cauza gripei cu virusul A/H1N1.

Tot în acest interval au fost mai multe acţiuni sindicale soldate cu suspendarea activităţii. Elevii şi preşcolarii au mai avut două zile libere, la 30 decembrie, pentru concediul fără plată al cadrelor didactice, şi la 1 Decembrie, pentru Ziua Naţională a României.

×
Subiecte în articol: scoala