x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Larry King a pus bretelele în cui

Larry King a pus bretelele în cui

01 Iul 2010   •   00:00
Larry King a pus bretelele în cui
Sursa foto: /Reuters

"Regele" renunţă la emisiunea pe care a realizat-o la CNN vreme de 25 de ani



Celebrul realizator de televiziune a anunţat în ediţia de ieri a talk-show-ului "Larry King Live" că se retrage de la cârma emisiunii care a făcut istorie în televiziune în ultimul sfert de secol. Până în toamnă, Larry speră ca mai-marii CNN să-i găsească un înlocuitor care să ducă mai departe legenda, el avansând deja numele preferatului său, tânărul realizator de radio şi televiziune Ryan Seacrest. De cealaltă parte, boşii CNN au şi ei un preferat, anunţat de presa americană în persoana lui Piers Morgan, membru în juriul emisiunii "America's Got Talent", difuzată de postul NBC.  

Oricine va fi ales, urmaşul lui King va avea o povară greu de dus, de vreme ce va trebui să egaleze stilul inconfundabil al "veteranului" sau să se reinventeze în aşa fel, încât telespectatorii să fie în continuare ţintuiţi în faţa micilor ecrane de interviuri incitante, purtate pe un ton relaxat, colocvial.  
"Înainte de a-mi începe emisiunea din această seară, vreau să vă împărtăşesc câteva lucruri perso­nale. Au trecut 25 de ani de când l-am avut invitat la această masă pe guvernatorul New Yorkului, Mario Cuomo, la prima ediţie a «Larry King Live».
Acum, după zeci de ani, am vorbit cu cei de la CNN şi le-am spus că aş vrea să pun capăt, din toamnă, acestei emisiuni. Spre bucuria mea, ei au acceptat, iar acum voi avea mai mult timp pentru mine şi pentru soţia mea şi vom putea merge la meciurile nepoţeilor noştri.

Larry King şi-a început cariera în Florida în anii '50 ca jurnalist la un post de radio local

Voi continua însă să fac parte din familia CNN. În diverse ocazii voi găzdui câteva ediţii speciale, al căror subiect va fi de interes naţional şi chiar internaţional.

Sunt extrem de mândru că am intrat în Cartea Recordurilor cu cel mai longeviv show cu aceeaşi gazdă şi difuzat în acelaşi interval orar. Odată încheiat acest capitol, sunt nerăbdător să văd ce-mi rezervă viitorul. Dar a venit timpul să-mi agăţ bretelele în cui", a mărturisit Larry King într-un mesaj postat pe blogul emisiunii.

"Regele" a infirmat zvonurile conform cărora ar fi decis să renunţe la show din cauza audienţelor slabe înregistrate în ultima vreme. Conform cifrelor publicate în presa internaţională, în primul trimestru al acestui an, "Larry King Live" avea o medie de 771.000 de telespectatori, cu 43% mai puţin decât în 2009. Reali­zatorul a precizat că nu a existat nici un fel de presiune din partea conducerii CNN şi a povestit că decizia de a renunţa la "Larry King Live" a luat-o în avion, după un interviu cu baschetbalistul LeBron James.

De-a lungul unei cariere de 53 de ani, Larry King a realizat nu mai puţin de 50.000 de interviuri, acoperind cele mai diverse domenii, 40.000 dintre ele numai în emisiunea "Larry King Live".

King i-a luat la întrebări pe toţi preşedinţii americani, începând cu Gerald Ford şi până la Obama, nume din showbizul internaţional, printre care şi Lady Gaga, din lumea sportului, precum Mike Tyson, şi oameni politici, ca Mihail Gorbaciov şi Margaret Thatcher. Printre interviurile cu un imens succes la public se numără şi cele reali­zate cu deţinuţi, de pildă, acela cu Karla Faye Tucker, prima femeie care a fost executată în Texas.

×
Subiecte în articol: externe